Böyle kaçıyorlar

Türkiye, ABD ile sağlanan mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lıların Kızılhaç ambulansları ve sivil araçlarla Rasulayn'ı terk etmelerine izin veriyor.

Haberler 21.10.2019 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, Bar Pnar Harekatnda Rasulaynda sktrp kuatmaya ald YPG/PKKllarn, ABD ile olan mutabakat çerçevesinde Kzlhaç ambulanslar ve sivil araçlarla kenti terk etmelerine müsaade ediyor.

Türkiye ile ABD arasnda, Bar Pnar Harekatna 120 saat ara verilerek YPG/PKKnn güvenli bölgeden çekilmesi amacyla salanan mutabakatta geri saym sürüyor.

AAnn Rasulayndaki muhabirlerinin bildirdiine göre, dün öleden sonra Kzlhaç ambulanslar ve baz sivil araçlarla örgütün yaral teröristleri tahliye edilmeye baland.

Kzlhaça ait onlarca ambulans ve sivil araç, yaral teröristleri, Türkiyenin harekat bölgesinde açt koridordan çkartarak Haseke ilinin Kaml ilçesine götürdü.

Gün içinde yine onlarca Kzlhaç ambulans ve sivil araç, camlarna film çekilerek ya da gazete kapatlarak, içlerinin görülmesi engellenecek ekilde Rasulayna giri çk yapt.

Böylece Türkiye, ABDyle olan mutabakat çerçevesinde teröristlerin harekat bölgesini terk etmelerine izin verdi.

- Siviller zaten çkmt

Rasulayndaki yaklak 40 bin sivilin yars harekatn balamasyla daha güvenli bölgelere hareket etmi ve Haseke ili içerisinde geçici olarak barnmaya balamt. Kalan nüfus da 3-4 gün içerisinde ilçeden ayrlarak yine Haseke yönünde yer deitirmiti.

YPG/PKK ve bal kurulular da harekatn banda sivil nüfusun kentlerden ayrlarak Hasekeye göç ettiini bizzat duyurmutu.

Yaklak bin YPG/PKKl teröristin bulunduu tahmin edilen Rasulaynda u an sivil nüfus barnmyor.

Buna karn örgüt, Rasulaynda sivil nüfus bulunduunu iddia ederek Türkiyeyi halkn tahliye edilmesini engellemekle suçluyor.

Ancak AAnn elde ettii görüntülerde, onlarca ambulanstan oluan konvoyun herhangi bir engellemeyle karlamadan ilçeye giri çk yapt açk ekilde görülüyor.

Öte yandan, genel olarak sivil nüfus tahliyelerinde camlar örtülmemi, içleri görünebilen otobüsler kullanld biliniyor. Suriye iç sava boyunca bu ekilde pek çok örnek görülmütü.

Milli Savunma Bakanl, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasnda varlan mutabakat çerçevesinde, TSKnn PKK/YPGli teröristlerin 120 saat içerisinde bölgeden çkmasn yakndan takip ettiini, bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yaplmad gibi emniyetle kullanlacak yollarn ABDli muhataplarla koordine edildiini açklamt.

Bakanlk, bu kapsamda yaklak 55 araçlk bir konvoyun Rasulayna giri yaptn ve 86 araçlk bir konvoyun Tel Tamir istikametinde çktn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git