Brüksel'de binlerce kişi sosyal haklar için sokağa döküldü

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaklaşık 10 bin kişi ücretlerinin ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesi için gösteri düzenledi.

Haberler 29.01.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyalist sendikann çars üzerine Brüksel merkezinde bulunan Kuzey Tren Gar önünde sabah saatlerinde binlerce kii bulutu.

Özellikle krmz renk giyinen göstericiler, Emeklilere net 1600 avro, Sosyal dayanma, güvenliim, sizlik hakkm, Grev hakkmz yazl afiler tad.

Hükümet kart sloganlar atan ve mealeler yakan protestocular, birkaç kilometre mesafedeki Midi Tren stasyonuna kadar yürüdü.

Sosyalist sendikann protestoyla ilgili yaynlad bildiride, Belçika hükümetinin kemer skma tedbirleri dorultusunda emeklilik sisteminde uygulamaya balad kesintiler ve deiiklikler eletirildi.

SOKAA NDLER

Bildiride, sosyal haklarn, asgari ücretlerin ve çalma koullarnn iyiletirilmesi gerektii vurguland.

Hastalk günleri ve isiz kalnan dönemlerin emeklilik ikramiyeleri ve maalarnn hesaplanmasna dahil edilmesi gerektii kaydedilen bildiride, Belçikada emekli maalarnn asgari bin 500 avro seviyesine çkarlmas talep edildi.

Belçikada emeklilik yann kademeli olarak 2030 ylna kadar 67ye yükseltilmesi uygulamasnn 65 yaa geri çekilmesi istenen bildiride, ülkede ar i kollarnn yeniden belirlenmesi ve bu alanlarda çalanlarn daha erken emekli olabilmeleri çarsnda bulunuldu.

Öte yandan, protesto nedeniyle Brükseldeki toplu tamada aksamalar yaand.

Ana Sayfaya Git