Brüksel'de çok kritik 3'lü Türkiye görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile 3'lü görüşme gerçekleştirecek.

Haberler 21.05.2017 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deutsche Welle Türkçenin haberine göre Türkiyenin AB üyelii konusunda son dönemde taraflardan gelen sert mesajlarn gölgesinde gerçekleecek olan görümeye ilikin açklama Brükselden geldi.

Erdoann 25 Maysta Avrupa Birlii Konseyi Bakan Donald Tusk ve AB Komisyonu Bakan Jean-Claude Juncker ile görüecei duyuruldu. NATO zirvesinden önce yaplacak görümenin adresinin Brüksel olaca belirtildi.

3lü görümede hangi konular ele alnacak?

Tkanan üyelik müzakereleri, idam cezasn geri getirme yönünde yaplan açklamalar ve Türkiye ile AB arasnda imzalanan mülteci anlamasnn gelecei gibi kilit konular masada olacak.

Türkiye ile AB arasnda zirve için ilk adm m?

Brükselde yaplacak Erdoan-Juncker-Tusk görümesinin Türkiye ve AB arasnda bir zirve yaplmasnn önünü açabilecei belirtiliyor.

AB Bakan ve Bamüzakereci Ömer çelik, 10 Maysta Brükselde yapt temaslarn ardndan NATO Zirvesi çerçevesinde AB yetkilileri ile yaplacak bir görüme sonras, zirve için planlama yaplabileceini duyurmutu.

ABnin kap kulu deiliz

Gelecek hafta yaplacak görüme öncesi Cumhurbakan Erdoandan Avrupa Birliine bir kez daha eletiri geldi. Erdoan, dün TÜSAD toplantsnda yapt konumada 54 yldr bu ülkeyi kapsnda sürüm sürüm süründüren bir Avrupa Birlii var. Türkiyeye referandum sürecinde yaptklarn gördünüz. Biz kapkulu deiliz, onurumuz ve haysiyetimiz var demiti.

Türkiye-AB zirvesi ilikileri canlandrabilir

Siyasi gözlemciler, gelecek haftaki görümeden Türkiye-AB zirvesi karar çkarsa ilikiler için yeni bir yol haritas belirleme ve ilikileri ilerletme frsat doabilecei görüünü savunuyor.

Türkiye ile AB arasndaki tam üyelik müzakereleri 2005 ylndan bu yana devam ediyor. imdiye kadar toplam 35 müzakere faslndan 16s açld. Bu fasllardan sadece 1i kapatld.

Ana Sayfaya Git