Bulgaristan, Türkiye ve Romanya, Karadeniz’de mayın arama operasyonu düzenleyecek

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, Bulgaristan, Türkiye ve Romanya'nın yakın zamanda Karadeniz'de mayın arama operasyonu düzenleyeceğini söyledi.

Haberler 20.10.2023 - 19:23 Son Güncelleme : 20.10.2023 - 21:59

Bakan Tagarev, başkent Sofyada düzenlenen Ukraynada Barışın Kazanılması konulu uluslararası konferansın bir konuşma yaptı.

Tagarev, Karadenizde komşu olan Bulgaristan, Türkiye ve Romanyanın mayın arama çalışmalarında eşgüdümlü hareket ettiklerini bildirdi.

Yakın zamanda Bulgaristan, Türkiye ve Romanya, Karadenizde ortak mayın arama operasyonu başlatacak diyen Tagarev, Operasyon başlamadan önce çok ufak bazı detayların somutlaştırılması gerekiyor. Bu operasyon ülkelerimizin karasularındaki güvenliği artıracak. ifadelerini kullandı.

Tagarev, mayın temizleme çalışmalarına Ukraynalı güçlerin katılımının öngörülmediğini de kaydetti.???????

EN BÜYÜK TEHDİT RUSYADIR

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Tagarev, Bulgaristanın milli güvenliği için en büyük tehdit Rusyadır. dedi.

Tagarev, Rusyanın saldırgan bir ülke olduğunu, 2008de Gürcistana saldırdığını, 2014de Kırımı ilhak ettiğini ve 2022de de Ukraynaya savaş açtığını söyledi.

Rusyanın Karadenizde de istikrarı bozduğunu ileri süren Tagarev, Rusya, bizim Münhasır Ekonomik Bölgemizde tatbikatlar düzenleyerek, Karadenizde serbest trafiği zedeliyor. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git