Büyük yürüyüş azimle sürüyor

"Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri halkın azmini gösteriyor" Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin devam etmesinin Filistin halkının hedeflerini gerçekleştirme konusundaki azmini gösterdiğini söyledi

Haberler 25.08.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas, Gazze eridinin srail snrnda 30 Marttan bu yana devam eden Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerinin kesintisiz ekilde sürmesinin Filistin halknn, hedeflerini gerçekletirme konusundaki azmini yansttn belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazm Kasm, yapt yazl açklamada, Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerinin devam etmesi Filistin halknn hedeflerini gerçekletirme konusundaki azmini gösteriyor. ifadesini kulland.

Filistin halknn bata ablukann kalkmas olmak üzere istedii hedeflere ulancaya kadar eylemlerini sürdüreceini ifade eden Kasm, bugün Salk personeli ve basn mensuplarna vefa ad altnda düzenlenecek gösterilerin büyük halk eyleminin bir parças olduuna dikkati çekti.

FLSTN HALKININ AZM?

Hamas sözcüsü ayrca, büyük fedakarlklar gösteren ve hatta bu yolda ehit düen salk personeli ile basn mensuplarna vefa için bugünkü eylemlere bu ismin verildiini, bu kiilerin srail askerlerinin barçl göstericilere kar saldrlarnn duyurulmasnda önemli rol oynadn vurgulad.

srail askerlerinin 30 Marttan bu yana devam eden barçl gösterilere müdahalesinde u ana kadar aralarnda 3 salk görevlisi ile 2 gazetecinin de bulunduu 160tan fazla kii ehit edildi.

Filistinliler, Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

srail askerleri, sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Ana Sayfaya Git