Canilik bu!

Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Cisr eş Şuğur ilçesinde bir hastane ve iki okul Rus hava saldırılarında vuruldu.

Haberler 09.02.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus sava uçaklarnn, Suriyede dlib gerginlii azaltma bölgesinde daha önce boaltlan bir hastane ve iki okula düzenledii hava saldrlarnda 10 sivil öldü.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yapt açklamada, Rusya hava kuvvetlerinin dlibe youn hava saldrlarnn sürdürdüünü söyledi.

Yusuf, Rus sava uçaklarnn, Cisr e uur ilçesinin Mimian köyünde bir hastane ve iki okula düzenlei hava saldrlarnda 10 sivil yaamn yitirdi. Aralarnda Sivil Savunma görevlilerin de olduu en az 15 sivil yaraland dedi.

SVLLER VURDULAR

l genelinde hava saldrlarn aralksz devam ettiini aktaran Yusuf, köye düzenlenen ilk saldr sonras okullarn tatil edilmesi ve hastanenin boaltlmasnn büyük bir katliam önlediini ifade etti.

Sivil Savunma ekipleri, hava saldrlarnn sürdüünü ve ölü saysnn artabileceini aktard.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi görevlisi Ebu Bahr da Lazkiyedeki Hmeynim üssünden havalanan Su35 tipi Rus sava uçaklar öle saatlerinde Cisrisuur ilçesinde hastane ve okullara saldr düzenledi. bilgisini paylat.

dlib gerginlii azaltma bölgesi, son iki aydr youn hava saldrlarna maruz kalyor.

Suriyenin kuzeyinde Türkiye snrnda bulunan dlib, Kazakistann bakenti Astanada 4-5 Mays 2017 tarihlerinde gerçekleen toplantda Türkiye, Rusya ve ran tarafndan gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti.

Ana Sayfaya Git