Castro, Trump’ın cepheleşme politikasını reddetti

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD’nin Küba’ya karşı yaptırım kararıyla ilgili konuştu. Castro, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın ‘cepheleşme" politikasını reddederek "Zorlama ya da baskı yoluyla devrimi yok etmek isteyen her strateji başarısız olacaktır” dedi.

Haberler 16.07.2017 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küba Cumhuriyeti Halkn ktidar Ulusal Meclisinin 9. düzenli oturumunda konuan Küba Devlet Bakan Raul Castro, ABD Bakan Trumpn 55 yldan fazla süren ve baarszla urayan cepheleme politikasna geri dönerek Kübay izole etmeye çaltn ifade etti.

Zorlama ya da bask yoluyla devrimi yok etmek isteyen her strateji baarsz olacaktr eklinde konuan Castro öyle devam etti: Tartlmaz ki Kübay izole etme çabasndaki ABD en sonunda kendisini büyük bir izolasyonun içinde bulacaktr. Ülkemize kar yürütülen dümanlk politikas, Latin Amerika ve Karayiplerle ilikilerinde ciddi bir engel haline geldi ve uluslararas toplum tarafndan neredeyse oybirliiyle reddedildi.

YAPABLR, BRLKTE YAAYABLRZ

Bakan Castro Kübann ABD ile diyalounda saygl ve koulsuz olduunu vurgulayarak iki komu ulusun farkllklarna sayg göstererek ibirlii yapabileceini ve birlikte yaayabileceini ifade etti.

Donald Trump, önceki bakan Barrack Obamann açk kap politikasndan uzaklam ve ABD vatandalarnn Küba seyahatleriyle ilgili düzenlemeleri sertletirme, Küba ordusuna ait irketlerle i yapan ABDLi irketlerin faaliyetleri de snrlandrma, Küba ordusu ve istihbarat servisine dorudan ödeme yaplmasn da yasaklama karar almt.

Ana Sayfaya Git