Çavuşoğlu: Askerlerimiz aşama aşama Menbiç içine de girecek

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar. Menbiç içine de girecekler aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG'liler Menbiç'ten çıkartılacak" dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Antalyann Manavgat ilçesinde muhtarlarla yapaca toplant öncesi Atatürk Kültür Merkezinde gazetecilere açklama yapt. Menbiç operasyonuyla ilgili konuan Bakan çavuolu, öyle dedi:

Washingtonda yol haritas konusunda mutabakat salannca, daha dorusu iki dileri bakanlar tarafndan, bizler tarafndan onaylannca artk uygulama safhasna geçeceiz ve uygulama safhasna kadar ABD ve Türk ilgili birimleri, yani askerler, istihbarat bunun hazrlk çalmasn yapacak demitik. Ve artk topu taca atma yok, uygulama safhasna geçmemiz lazm ve birlikte adm atacaz demitik. Nitekim Washingtondaki görümeden sonra, 4 Hazirandan sonra askerlerimiz Türkiyede, Almanyada deiik yerlerde bir araya geldiler, planlamalar yaptlar ve imdi Frat Kalkan bölgesiyle Menbiç bölgesi arasna bizim askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye baladlar ve Menbiç içine de girecekler aama aama. Bu süreçte ayrca YPGliler Menbiçten çkartlacak. Biz de tabii ki bunu denetleyeceiz. Biz de orada olacaz ve çktndan emin olacaz. Daha sonra burann istikrara kavuturulmas için çalmalarmz devam edecek. Plan uygulamaya balad diyebiliriz, yani yol haritas uygulamaya geçti. nallah bir an önce Menbiçte bu plan, yol haritasn uygularz, daha sonra dier ehirlere de geçeriz. Amacmz YPGnin kontrol ettii tüm bölgelerde onlar buradan çkartarak bu bölgeleri istikrara kavuturmak. Amacmz yine buralar o ehirlerin insanlarna vermek ve kimlerin yöneteceine dair, güvenlik birimlerinde kimlerin görev alacana dair tüm aamalarda da birlikte çalacaz.

ASKERLERMZ YOLA çIKTII ZAMAN ARKASI GELR

Türkiyedeki Suriyeliler ve Suriyenin deiik yerlerine kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin de bu bölgelere dönmesi için yardmc olacaklarn aktaran Bakan çavuolu, Hayrl olsun askerlerimiz, hareketlilik balad. Biliyorsunuz bizim askerlerimiz yola çkt zaman Frat Kalkannda da böyleydi, Afrinde de böyleydi. Arkas da gelir ve Menbiç en ksa sürede YPGden, PKKdan temizlenecek. Gerekli admlar atacaz dedi.

Ana Sayfaya Git