Çavuşoğlu İsrail'e 'gidebilir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun 7-8 Şubat’ta İsrail’e gidebileceğini söyledi.

Haberler 27.01.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

7-8 ubatta srailin Tel Aviv ehrinde yaplacak olan Akdeniz Turizm Fuarnda ilikilerin normallemesinin ardndan ilk kez Türkiyeden bakan düzeyinde katlm olmas bekleniyor. Dileri Bakanl Sözcüsü Hüseyin Müftüolu, düzenledii basn toplantsnda çavuolunun bu fuara katlabileceini söyledi.

31 Mays 2010da Gazze ablukasn krmak için yola çkan Mavi Marmara gemisine uluslararas sularda srailin düzenledii ve dokuz Türkün öldürülmesiyle sonuçlanan saldrdan sonra Ankara-Tel Aviv ilikileri kopma noktasna gelmiti. likiler, 27 Haziranda imzalanan anlamayla normale dönmü, ardndan yl sonunda karlkl büyükelçiler atanmt.

Dileri yetkilisi, normalleme sonras önceliin güvenlik ibirlii, turizm ve ticari ilikilerin gelitirilmesi olduunu söyledi. çavuolunun turizm fuarna katlacak olmas, turizm konusundaki ibirliini gelitirmek için verilen önemi de göstermesi açsndan önemli.

Ayn yetkili, THYnin sraile en fazla yolcu tayan ikinci büyük havayolu irketi olduunu hatrlatarak, vize kolaylnn salanmasnn da gündemde olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git