Cenevre'de Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi

İsviçre'nin Cenevre kentinde Filistin ile dayanışma gösterisi yapıldı.

Haberler 11.11.2023 - 21:35 Son Güncelleme : 11.11.2023 - 23:56

İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etmek için kentteki Parc Des Cropettes Meydanında toplanan binlerce kişi, buradan BM Cenevre Ofisinin önüne yürüdü.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Gazzeye yönelik soykırımın önlenmesi çağrısında bulundu.

İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak Filistine destek sloganları atan eylemciler, Gazzede ateşkes sağlanması yönünde çağrı yaptı.

Filistinli bebekleri simgeleyen maket bebek cesetleri taşıyan göstericiler, İsrailin bebekleri hedef almasına bu şekilde tepki gösterdi.

Soyadını vermek istemeyen Sam isimli gösterici, açıklamada, Biz, Filistinin özgür olmasını istediğimiz için gösteriye katıldık. İsrailin 56 yıldır işgali sürüyor. Filistinliler özgür olmak istiyor. Herkes için barış istiyoruz. ifadelerini kullandı.

BU GÖRDÜĞÜM HER ŞEYİN ÖTESİNDE

Bosna Hersekli Gorona Mıjıc da Gazzede masum insanların insani yardımlara ve temiz suya ulaşamadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

Her şeyin daha kötüye gittiğini görüyorum ve hiçbir şey değişmiyor. Bu gördüğüm her şeyin ötesinde. Ben Bosnalıyım, kendi ülkemde savaş gördüm. Filistin halkının, Gazze ve Batı Şeriada sivillerin yaşadıklarına karşı gerçekten çok büyük şefkat ve empati hissediyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. En azından buraya gelip yürüyebiliyor ve duygularımı paylaşabiliyorum.

Yaklaşık 2 saat süren gösteri ve yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ana Sayfaya Git