Cerablus'a dönüşler sürüyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli daha, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a döndü

Haberler 05.11.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerindeki iç savatan kaçarak Türkiyeye snan bir grup Suriyeli, Frat Kalkan Harekat kapsamnda terör örgütü DEAtan temizlenen Cerablusa döndü.

Suriyede 6 yldan bu yana devam eden iç savatan kaçarak Türkiyeye gelen snmaclar, Frat Kalkan Harekat kapsamnda terör örgütünden temizlenen bölgelere dönmeye devam ediyor.

Gaziantep Valiliince Karkam ilçesinde kayt ilemleri yaplan Suriyeliler, Göç daresi l Müdürlüü ekiplerinin nezaretinde ülkelerine dönüyor. Yanlarna aldklar eya ve bavullaryla Karkam Gümrük Kapsna gelen aralarnda kadn ve çocuklarn bulunduu bir grup Suriyeli, güvenlik kontrolünden sonra Cerablusa geçiyor.

Özgür Suriye Ordusu üyelerinin gümrük kapsnda karlad ve yakndan ilgilendii Suriyelilerin eyalar araçlara yüklenip evlerine ulatrlyor.

CERABLUSA DÖNÜLER SÜRÜYOR

ki aylk bebeiyle bir yln ardndan ülkesine dönen eha Mukir, evlerine gidecekleri için heyecanl olduunu söyledi. Cerablustan bir daha ayrlmak istemediini vurgulayan Mukir, zor zamanlarnda kendilerine sahip çkan Türkiyeye teekkür etti.

Cerablusa insani yardm tayan araçlarn Suriyeye geçileri de sürüyor.

Öte yandan DEA döneminde nüfusu 3 bine kadar gerileyen ilçede, Türkiyeden gerçekletirilen dönülerin yan sra yaama umuduyla ülkesinde mülteci konumuna düen Suriyeliler sayesinde ilçedeki nüfusun 35 bini at bildirildi.

Artan nüfusla çar ve pazarlarnda insan younluunun artt Cerablusta, yardm kurulular halkn yükünü hafifletmek için çalmalar yürütüyor.

Cerablus Meclis Bakan Muhammed Habe, AA muhabirine yapt açklamada, ilçede günden güne her eyin iyiye gittiini ve ksa sürede terör örgütünün izlerini silmenin mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git