Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika istifa etti

Cezayir'de uzun süredir protestoların hedefi olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika istifa etti.

Haberler 04.04.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezayir resmi ajans APSnin haberinde, Cumhurbakan Abdulaziz Buteflika, Cumhurbakanl görevini sona erdirme kararn Anayasa Konseyi Bakanna resmen bildirdi. ifadesine yer verildi.

Cezayir Genelkurmay Bakan Ahmed Kayid Salih, bu akam yapt yazl açklamada, Buteflikaya derhal görevi brakma çarsnda bulunmutu.

Cezayir Cumhurbakanlndan dün yaplan açklamada, Buteflikann görev süresinin dolaca 28 Nisandan önce istifa edecei duyurulmutu. Açklamada ayrca, istifadan önce, geçi döneminde devlet kurumlarnn ileyiinin sürekliliini salamak için önemli kararlar alnaca aktarlmt.

BUTEFLKAYI STFAYA GÖTÜREN PROTESTOLAR

Cezayirde 1999 ylndan bu yana dört dönemdir Cumhurbakanl görevini yürüten 82 yandaki Abdulaziz Buteflikann, ciddi salk sorunlarna ramen 22 ubatta beinci dönem için adayln açklamas ülkede protestolara neden oldu.

Gelen tepkiler üzerine Buteflika, 11 Martta yapt sürpriz bir açklamayla 18 Nisanda yaplmas planlanan cumhurbakanl seçimlerini ertelediini, adayln geri çektiini ve yönetimde kapsaml deiiklikler yaplacan duyurdu.

Cezayir soka ve muhalefet, Buteflikann adaylktan çekilmesini ilk bata memnuniyetle karlad, ancak seçimlerin belirsiz bir tarihe ertelenmesi Cumhurbakannn görev süresini ucu açk bir ekilde uzatma hamlesi yorumlarn beraberinde getirince protestolar devam etti.

Ana Sayfaya Git