Cezayir'de askeri uçağın düşmesi

Cezayir'in kuzeyindeki Blida kentinde bir askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu yaklaşık 100 kişinin öldüğü belirtildi.

Haberler 12.04.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel basnn Blidadaki sivil savunma ekiplerine dayandrd haberlere göre, olayda yaklak 100 kii hayatn kaybetti.

Söz konusu haberlerde, Rus yapm Ilyushin tarz uçan Cezayir Hava Kuvvetleri tarafndan personel tama ve lojistik amaçl olarak kullanld ifade edildi.

Öte yandan Cezayir resmi haber ajans APSde yer alan haberde ise uçan dütüü bilgisi teyit edilirken, u ana kadar uçakta yolcularn olup olmadna ilikin bilgiye ulalamad ifade edildi.

Uçan ülkenin güneybatsndaki Bear vilayetine gitmek üzere havaland kaydedilen haberde, olas kurbanlara yardm için olay yerine sivil savunma ekiplerinin sevk edildii aktarld

- Savunma Bakanl soruturma balatt

Cezayir Savunma Bakanl da uçan dümesine ilikin soruturma balattn duyurdu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Boufarik Askeri Üssünden, ülkenin batsndaki Tinduf vilayeti, oradan da güneybatdaki Bear vilayetine gidecek olan askeri nakliye uça, askeri üssün çevresindeki bo bir tarm arazisine dütü. Bakanlk, uçan dümesine ilikin soruturma balatt. ifadesi kullanld.

- Genelkurmay Bakan olay yerinde

Bu arada Genelkurmay Bakan Korgeneral Ahmed Kayd Salihin uçan dümesinin akabinden olay yerine intikal ettii belirtildi.

Savunma Bakanl ise uçan düme nedeni ile ölü ve yarallar hakknda bilgi vermedi.

Cezayirin kuzeyindeki Blida vilayetinde yer alan Boufarik Havaliman yaknlarnda bugün bir askeri nakliye uçann dütüü açklanmt.

Ana Sayfaya Git