Cezayir'de dev gösteriler

Cumhurbaşkanı Buteflika'nın istifa ettiği ülkede sokağa çıkan kalabalıklar, geçiş döneminde görev alacak isimlerin de koltuğu bırakmasını istiyor.

Haberler 06.04.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezayirde Cumhurbakan Abdulaziz Buteflikann istifasna yol açan gösteriler, yedinci cumasnda bakentte binlerin katlmyla devam ediyor.

Göstericiler, sabahn erken saatlerinden itibaren bakentte gösterilerin sembolü haline gelen Merkez Postane Binas önünde toplanmaya balad.

Cezayir bayraklar ve köklü reform taleplerini içeren pankartlar tayan göstericiler, devletin üst kademelerindeki Buteflika müttefiklerinin temizlenmesi çarlarn da Üç B gitmeli sloganyla ifade ediyor.

Üç B ile kastedilen kiiler, Buteflikann istifasndan bir gün önce onaylad yeni hükümetin Babakan Nureddin el-Bedevi, geçici olarak Cumhurbakanl görevini üstlenen yasama organ Millet Konseyinin Bakan Abdulkadir bin Salih ve Buteflikann istifa dilekçesini sunduu Anayasa Konseyi Bakan Tayyib Bilayz.

Gösterilere youn katlm var

Bakentteki gösterilere her yatan katlm var. Özellikle çocuklu ailelerin youn katlm dikkati çekiyor.

Göstericiler, bakentin merkezinin dnda baka bölgelerinde de yer yer bir araya geliyor.

Cezayirde 20 yldr yönetimin banda bulunan Buteflika, cumhurbakanlna kar yaklak 1,5 aydr süren protestolar ve ordunun uyarlar sonucu 2 Nisanda istifa etmiti.

Ana Sayfaya Git