Charlie Hebdo karikatürüne tepkiler sürüyor

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'i konu ederek hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlamasına tepki gösterdi.

Haberler 04.09.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Tekdemir, ube binasnda yapt açklamada, Müslümanlara yönelik yaplan rkç giriimin basn, sanat ve ifade özgürlüü klfna giydirilmesinin mümkün olamayacan söyledi.

slam dünyasnn kutsallarna kar yaplan bu giriime kaytsz kalmayaca gibi er odaklarna ifade özgürlüü kapsamnda arka çkan Fransz makamlarna da gereken en sert tepkiyi vereceini dile getiren Tekdemir, Charlie Hebdo dergisinin slami deerlerimize ve yüce peygamberimize yönelik kin nefret ve ahlakszlk içeren karikatürleri yeniden yaynlama kararn telin ediyoruz. dedi.

Tekdemir, unlar kaydetti:

Yeryüzünde hangi kimlik ve kisve altnda olursa olsun kimsenin yüce dinimizin büyük peygamberi Hazreti Muhammede hakaret etme hakk yoktur, olamaz da. Kendilerini düünce ve ifade özgürlüünün merkezi kabul edenlerin, slam ve yabanc dümanln körükleyen bu tür ayrmc ve iddet dilini kullanmalar dünyada barn ve huzurun iklimine kara bulutlar tamaktadr. Bu hastalkl zihniyetin yaratt tehlikeye bir kez daha dikkat çekiyor, kirli el ve kalemlerini Müslümanlarn kutsal deerlerinden çekmelerini söylüyoruz.

Ana Sayfaya Git