Charlie Hebdo'dan yine Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür

Charlie Hebdo'nun yarın yayımlanacak sayısının kapağında Hz. Muhammed’i konu eden yeni bir çizimin yanında 2005 ve 2006’da yayımlanan hakaret içerikli görseller yer aldı.

Haberler 02.09.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransz mizah dergisi Charlie Hebdo, Ocak 2015te bakent Pariste düzenlenen terör saldrlarna ilikin yarn balayacak yarglama öncesinde yine Hz. Muhammedi konu ederek hakaret içeren karikatürler yaymlad.

Derginin paylalan kapana göre, yarn yaymlanacak bu haftaki sayda yer alan karikatürde Hz. Muhammede ithafen Aptallar tarafndan sevilmek zordur. cümlesi yer ald. Karikatürde Muhammed köktencilerle urayor. ifadesine yer verildi.

Kapakta ayrca 2005te Danimarkada yayn yapan Jyllands-Posten gazetesi ve 2006da Charlie Hebdo dergisi tarafndan yaymlanan Hz. Muhammede hakaret içerikli 12 resim bulunuyor. Görsellerin altnda ve üstünde ise büyük puntolarla Hepsi bunun için miydi? ifadesi yer alyor.

Dergiden yaplan açklamada, saldrlara ilikin yarn balayacak yarglama öncesinde bu karikatürü yaymlamann önemli olduu savunuldu. Dergide, Ocak 2015te saldrlardan önce ve sonra Hz. Muhammedi konu eden hakaret içerikli karikatürler yaymlanmt. Pariste 7 ve 9 Ocak 2015te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen saldrlarda 17 kii hayatn kaybetmiti. Saldrganlar polisin operasyonuyla öldürülürken, saldrlar terör örgütü el-Kaide üstlenmiti. Saldrlarla ilgili yarn balayacak davada 14 kii yarglanacak.

Ana Sayfaya Git