Çin: Kabul etmiyoruz

- Çin Dışişleri Bakanı Wang: "Hiçbir ülkenin kendisini dünya polisi veya uluslararası yargıç ilan etmesini kabul etmiyoruz"

Haberler 05.01.2026 - 09:46 Son Güncelleme : 05.01.2026 - 09:46

çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABDnin dün Venezuelaya düzenlediği saldırıya ilişkin, Hiçbir ülkenin kendisini dünya polisi veya uluslararası yargıç ilan etmesini kabul etmiyoruz dedi.
çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABDnin dün Venezuelaya düzenlediği saldırı ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Floresi yakalayarak yargılamak üzere ABDye kaçırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Wang, çinin her zaman güç kullanımına, tehdide ve bir ülkenin iradesini başka bir ülkeye dayatmasına karşı olduğunu söyledi. Mevcut uluslararası durumun daha değişken ve iç içe geçmiş olduğunu, tek taraflı zorbalığın giderek daha şiddetli hale geldiğini aktaran Wang, Hiçbir ülkenin dünya polisi rolünü üstlenebileceğine inanmıyoruz ve hiçbir ülkenin kendisini uluslararası yargıç ilan etmesini kabul etmiyoruz dedi.
Wang, tüm ülkelerin egemenliğinin ve güvenliğinin uluslararası hukuk tarafından tam olarak korunması gerektiğini belirtti.

Ana Sayfaya Git