Çin'de ikinci dalga koronavirüs endişesi

Koronavirüs salgınının başladığı Çin'in Kuzey Kore ve Rusya ile sınır olan Jilin eyaletindeki Şulan kentinde yeni vakalar tespit edildi. Şehir karantina altına alınırken, alışveriş için yalnızca 1 kişinin dışarı çıkmasına izin veriliyor. Uzmanlar ise Çin’de ikinci bir dalga olmasından endişe ediyor.

Haberler 11.05.2020 - 23:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnnda birçok ülkede sosyal mesafe ve karantina önlemleri hafifletirken, Asyada ikinci dalga endiesi yaanyor. Koronavirüs salgnnn balad çinin Kuzey Kore ve Rusya ile snr olan Jilin eyaletindeki ulan kentinde yeni vakalar tespit edildi. ehir karantina altna alnrken, alveri için yalnzca 1 kiinin dar çkmasna izin veriliyor.

EVDE KARANTNA TEKRAR BALATILDI

çin devlet medyas, yetkililerin Shulandaki spor tesisleri, sinemalar ve kütüphaneler dahil olmak üzere tüm halka açk yerlerin geçici olarak kapatlmasn emrettiini bildirdi. Bölge halknn olaand koullar dnda evlerinde kalmalarn emrettiini söyledi. Orta veya lise son snf örencilerinin online eitime geri döneceini açklanrken tüm toplu tama araçlar yasakland.

KORONAVRÜSÜN KAYNAI KADININ SEYAHAT ETMED BELRLEND

Sulanda balayan salgnn kaynann belirlenemedii, salgnn kayna olarak tespit edilen 45 yandaki kadnn kent dnda yerleim ya da seyahat geçmii olmad ifade edildi. Yaplan inceleme sonrasnda kadnn, denizar ülkelerden ya da dier kentlerden dönen insanlarla bilinen hiçbir iletiim geçmiine sahip olmad açkland.

Öte yandan dünya genelinde karantinaya alnan ilk ehir olan Vuhanda hiçbiri ülke d kaynakl olmad belirtilen be vaka görüldü. Salgnn balad yer olan Vuhanda 76 gün süren karantina 8 Nisanda kaldrlmt.

Ana Sayfaya Git