"Çocukların cesetleri kömür oldu"

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran komutasındaki Şii milislerin ağır bombardımanlarıyla katliamların yaşandığı doğu Halep bölgesindeki yaşlı, kadın ve çocuklar kurtarılmak için çığlıklarını yükseltmeye çalışıyor.

Haberler 14.12.2016 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepte rejim bombardmanlarnda enkaza dönmü binalarn önünde kaydedilmi görüntüsü sosyal medyada yaynlanan yal bir Halepli, içinde bulunduu durumu feryat ederek anlatt.

Görüntülere yal Haleplinin u ifadeleri yansd:

Biz Halepte ölüyoruz! Biz açz! çocuklarmz kesiliyor! Kadnlarmz çöktü! Hiçbir eyimiz kalmad. Nerdesiniz? Bizi dinleyenler, Allahtan korkun! Ey Araplar! Ey Müslümanlar! Ey Allahn yaratt insanlar! Nerdesiniz? Biz ölüyoruz ! Biz kesiliyoruz ! Hiçbir eyimiz kalmad ! Su kalmad ! Bizi duyan kimse bizi kurtartsn !

AAya ulaan yeni ses kaytlar, rejim ve ran komutasndaki ii milislerin 6 kilometrekarelik alana sktrd onbinlerce sivilden öldürdüü pek çok kimsenin cesedinin, bulunduklar yerlerden kaldrlmadn gösteriyor.

Ses kaydn internet üzerinden ulatrmay baaran Halepli anne Fatma, halkn çaresizliini öyle aktard:

Selamun Aleyküm. Ellerinizden öpeyim, bir ey yapn ! Sokaktaki insan cesetleri çierlerimizi yakyor. Ellerinizden öpeyim, ne olur bir ey yapn! Ne olur bizi bu durumdan kurtartmak için harakete geçin. Buras cesetlerle doldu. Allah için harekete geçin!

Bir dier aile de AAya bombardmanlar ve ölümler nedeniyle oka giren çoçuklarnn çlk çla alayarak konutuu ses kaytlarn iletti.

Halepli çocuk Ammar, duyduu korkuyu öyle anlatt:

Uçak sabahtan beri bizi vuruyor ! Hastane yok ! çocuklarn cesetleri kömür oldu ! laç yok ! Yemek yok !

Halepteki durumu anlatmak için baka bir aile de kz çocuklar Selmann ses kaydn paylat. Selma, yardm çln alayarak u ifadelerle dile getirdi:

Allah için bizi buradan çkartn ! Bizi mahvettiler! Allah için bizi çkartn ! Bear bizi öldürdü ! Ne olur bize yardm edin ! Ne olur bizi çkartn buradan!

Rejim, Rusya ve ran komutasndaki ii milisler, son 28 günde Halep kent merkezinin dousuna düzenledikleri saldrlarda bin 71 sivili öldürürken binlercesini yaralad.

Ana Sayfaya Git