Cumaya kadar süre verdiler

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Haberler 04.12.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunanistan ile Rum yönetimi, Libyadan Türkiye ile imzalad anlamann metnini talep etti. Yunanistan, Libyaya, anlama metnini göndermesi için Cuma gününe kadar süre tanyan bir nota verdi. Rum Dileri Bakan Nikos Hristodulidis de, Güney Kbrstaki Libya maslahatgüzarn Bakanla çard.

Libyann Türkiyeyle imzalad anlamann BM Deniz Hukuku Anlamasn ihlal ettii iddiasn dillendiren Yunanistan ve Rum hükümetleri diplomatik giriimlerini de bu yönde yapyor.

RUMLARDAN YOUN çABA

Rum Dileri Bakan Nikos Hristodulidis dün Libyann Güney Kbrs maslahatgüzaryla muhtra hakknda görütü. Rum Dileri Bakan Hristodulidis, Libyann konuyu ele almak amacyla bir diplomat heyetini Güney Kbrsa gönderme talebini ilettiini, Rum hükümetinin ise bu talebe henüz yant vermediini belirtti.

Hristodulidis, Türkiyeyle imzalanan anlamann içerii konusunda tam bir bilgilendirmeye sahip olduklar zaman Libyann diplomat heyeti gönderme talebine olumlu yant vereceklerini belirtti. Rum Bakan, söz konusu anlamann hiçbir hukuki temele dayanyor gibi görünmediini ileri sürdü.

Hristodulidis ayrca, Türkiye ile Libya arasnda imzalanan askeri destek anlamasnn da, ambargoyu delmesi sebebiyle BM kararlarn ihlal ettii iddiasnda bulundu. Yunanistan da, Libyadan anlama metnini nota ile istedi. Yunanistan, Libyaya anlama mentinin kendilerine Cumaya kadar gönderilmesi yönünde bir nota verdi.

Ana Sayfaya Git