Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ı ziyaret edecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın ilk seferi ve Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) VI. Toplantısı vesilesiyle, 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Haberler 28.10.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev ve Gürcistan Babakan Giorgi Kvirikaviliyle birlikte, bölgesel projelerden biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu güzergahnda 30 Ekimde tren seferlerinin balatlmas vesilesiyle düzenlenen törene katlacak.

Erdoan, Azerbaycan ziyaret edecek

Cumhurbakan Erdoannn Azerbaycan ziyaretine ilikin yaplan açklamada u ifadelere yer verildi: Türkiye-Azerbaycan arasndaki VI. YDSK toplants, Sayn Cumhurbakanmz ve Azerbaycan Cumhurbakan Aliyevin bakanlklarnda Sal günü yaplacak. lgili bakanlarn katlmyla yaplacak söz konusu toplantdaki görümeler, ikili ibirlii konularnn tüm yönleriyle ele alnmasna ve daha da ileriye tanmasna imkn salayacak. Görümelerde, ikili ilikilerin yan sra, Yukar Karaba ihtilaf bata olmak üzere bölgesel ve uluslararas gelimeler kapsaml ekilde ele alnacak. Toplant vesilesiyle, iki ülke arasnda çeitli ibirlii alanlarn kapsayan baz belgelerin imzalanmas da öngörülüyor. Ziyaret, Azerbaycan ile diplomatik ilikilerimizin tesisinin 25. yl dönümüne denk gelmesi bakmndan da özel bir öneme sahip.

Ana Sayfaya Git