Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel'den kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Yunanistan'ın bencil ve haksız tutumunun bazı ülkelerce destek bulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, uluslararası hukuku hiçe sayan girişimlere karşı Türkiye'nin hak ve menfaatlerini her zaman ve her yerde koruyacaklarını vurguladı.

Haberler 04.09.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Almanya Babakan Angela Merkel ile bir video konferans görümesi gerçekletirdi.

Görümede, Dou Akdenizdeki gelimeler bata olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili ilikilerin ele alnd örenildi.

Açklamada, Sayn Cumhurbakanmz, görümede, Dou Akdenizde Türkiye ve Kbrs Türk halknn haklarnn korunduu ve bütün kyda ülkelerin kazanaca adil bir paylamdan yana olduklarn, ancak Yunanistan ve Rum kesimi ile onlara arka çkan ülkelerin çözümsüzlüü ve gerginlii trmandrc admlar attn ifade etmitir. Yunanistann bencil ve haksz tutumunun baz ülkelerce destek bulmasnn kabul edilemez olduunu belirten Sayn Cumhurbakanmz, uluslararas hukuku hiçe sayan giriimlere kar Türkiyenin hak ve menfaatlerini her zaman ve her yerde koruyacaklarn vurgulamtr. Sayn Cumhurbakanmz, Dou Akdenizde Yunanistann ve onu destekleyen ülkelerin bölgesel bara zarar veren admlaryla neden olduklar sorunla ilgili, Sayn Angela Merkelin çözüme katk verme çabalarn memnuniyetle karladklarn dile getirmitir denildi.

Görümede, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Milli stihbarat Tekilat Bakan Hakan Fidan, letiim Bakan Fahrettin Altun ve Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git