Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesine katılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

Haberler 11.07.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zirvede NATO ttifaknn mevcut güvenlik snamalarna kar uyarlanmas amacyla atlmakta olan admlar gözden geçirilecek

Erdoann zirve vesilesiyle mevkidalaryla ikili görümeler gerçekletirmesi öngörülüyor

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 11-12 Temmuzda Brükselde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Zirvesine katlacak.

Cumhurbakanl Basn Merkezinden yaplan yazl açklamaya göre zirvede, NATO ttifaknn mevcut güvenlik snamalarna kar uyarlanmas amacyla atlmakta olan admlarn gözden geçirilmesi, Avrupa-Atlantik güvenliine yönelik snamalar hakknda stratejik nitelikli görü alveriinde bulunulmas planlanyor.

Gürcistan ve Ukrayna Devlet Bakanlarnn katlmyla tertiplenecek oturumda, bu ülkelerin NATO ile i birliinin güçlendirilmesi üzerinde durulmas hedefleniyor.

Afganistan Cumhurbakan Eref Gani ve cra Heyeti Bakan Abdullah Abdullahn da itirak edecei oturumda, ittifakn Afganistana desteinin teyit edilmesi ve müttefiklerin Afganistana ilave katklarn açklamalar bekleniyor.

NATOnun Avrupa-Atlantik bölgesinde bar ve istikrarn yaylmasna matuf Açk Kap Politikasnn taahhüdünün teyit edilerek Makedonyaya katlm müzakereleri için davette bulunulmasnn öngörüldüü zirvede, Irakn terör tehdidi dahil, güvenlik snamalaryla mücadele yeteneinin gelitirilmesine ve kapasitesinin artrlmasna yönelik bir NATO Eitim Misyonu balatlmas hususunda karar alnmas planlanyor.

Cumhurbakan Erdoann zirve vesilesiyle mevkidalaryla çeitli ikili görümeler gerçekletirmesi de öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git