Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Azerbaycan destan yazmaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Azerbaycan, kardeşim İlham Aliyev'in dirayetli liderliği altında inşallah destan yazmaya devam edecektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir." dedi.

Haberler 11.12.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycanda Ermenistan igalindeki Azerbaycan topraklarnn kurtarlmas dolaysyla düzenlenen Zafer Geçidi Törenine katld. Törende konuma yapan Cumhurbaakan Erdoan, Azerbaycann Ermenistan igalinden kurtard Dalk Karaba zaferiyle ilgili konutu. Erdoan konumasnda, konumada, Azerbaycan, kardeim lham Aliyevin dirayetli liderlii altnda inallah destan yazmaya devam edecektir. Türkiye ve Azerbaycan srt srta verdikleri sürece zorluklar amaya, baardan baarya komaya devam edecektir. dedi. Cumhurbakan Erdoan Zafer Geçidi Töreninde yapt konumasn u sözlerle sürdürdü:

Kardeim Aliyev, böylelikle merhum Haydar Aliyevin kendisine vaziyet olarak brakt arzusunu da yerine getirmitir. Karaba anavatan ile buluturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyorum. Sava hukuku ar biçimde ihlal edilmi, insanlk onuru ayaklar altna alnmtr. Her mecrada bunun hesabn sormak boynumuzun borcudur.

ERMENSTAN HALKINA çARI

Karabaa katliam ve gözyandan baka hiçbir ey getirmeyenlerin artk akllarn balarna toplamalar gerekiyor. Ermeni politikaclarn bar ve istikrar konusunda cesur admlar atmalarn temenni ediyoruz. Aliyev kardeim, Azerbaycan halknn yaad onca acya ramen takdire ayan bir tavr sergilemektedir. yi niyetli çabalarn biz de destekliyor, muhataplarnca deerlendirilmesini istiyoruz. ehitlerimizin fedakarlklar sayesinde Azerbaycan toprak bütünlüünü yeniden tesis etmitir. Azerbaycan, Terter çaynn suyuna kavutu. Laçin, Sua, Kelpecer artk özgürdür. ehitlerimizin fedakarlklar sayesinde Azerbaycan toprak bütünlüünü yeniden tesis etmitir. Rabbime bizlere bu günleri yaatt için sonsuz teekkür ediyorum. Karaba Azerbaycandr. Karaba artk anavatan ile kucaklam, 30 yllk hasret son bulmutur. Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak bu topraklar daha gelimi, çocuklarmz için daha yaanabilir yer haline getirmek için mücadele etmektir.Türkiye ve Azerbaycan srt srta verdii müddetçe, Allahn izniyle baardan baarya komaya devam edecektir.

CUMHURBAKANI ERDOAN ZAFER GEçD TÖRENNDE

Cumhurbakan Erdoan, Ermenistan igalindeki Azerbaycan topraklarnn kurtarlmas dolaysyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreninde katld. Erdoan, Baküde vatandalarn sevgi gösterisiyle karland.

Azerbaycan, 44 gün süren operasyonlar ile 30 yl sonra DalkKaraba Ermenistan igalinden kurtard. Azerbaycann tarihi zaferi Baküde bugün askeri törenle kutlanmaya baland. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann onur konuu olarak katld törene bir Azerbaycan vatanda katld. Azerbaycan vatandalar Cumhurbakan Erdoan görmek için tören alnn doldurdu.Cumhurbakan Erdoan Baküde vatandalarn sevgi gösterisiyle karland.

LHAM ALYEV: TÜRKYENN DESTE GURURLANDIRDI

Törende konuan Azerbaycan Cumhurbakan Aliyev, u ifadeleri kulland: Kardeim Bu muharebede hakldr demitir. Türkiye her zaman Azerbaycann yanndadr demitir. Bu birliimizin tezahürüdür. Türkiyenin verdii destek her bir Azerbaycan vatandan gururlandrm, sevindirmitir. Bir daha bizim birliimizi, haklarmz tüm dünyaya göstermitir. 44 gün süren çatmada sonucunda galibiyetle igale son verdik. 44 günün her günün bizim anl tarihimizdir. Biz uzun yllar bu sorunu dile getirdik. Sava meydannda bu çatmay kazardk. Siyasi ve diplomatik zaferler meyvesini verdi. Dalk Karaba Azerbaycann ayrlmaz parçasdr. Biz bu zamana kadar güç topluyorduk. Siyasi ve ülke dahilinde güçleniyorduk. Ordumuzu güçlendiriyorduk. Yldan yla bizim üstünlüümüz daha da ortaya çkt. Ermenistan bizimle rekabet edemedi.Ermenistan kendi iradesiyle bizim topraklarmzdan çkmazsa, harp yoluyla biz bunu gerçekletireceiz. demitim.Mukaddes Kuran- Kerime el basarak ant içmitim ki Azerbaycann arazisini koruyacam.Azerbaycan tarihi adaleti salad.Hak hukuk azda kald. Böyle olunca harp kaçnlmaz oldu. Ermenistann hareketleri ve söylemleri harbi kaçnlmaz kld.Bizim tarihi topraklarmzda getirilen Ermenistanlar yerletirmek cinayettir. Biz bunu görür ve hissederdik. Kendi sözümüzü dünyaya söyledik. Muharebeye 3 gün kala Ermenistan yeni savaa hazrlanyor. demitim ve öyle de oldu. Eylül aynda Ermenistan Azerbaycann topraklarn igale kalkt ama onlara cevap verdik. Azerbaycan askeri ileri, topramz geri almalyz, igalciyi cezalandrmalyz. dedim. 44 gün sonucunda 1 gün bile geri çekilmemiz olmamtr. 30 yla yakn kurduu savunmay yarp geçtik.

AZERBAYCANDAK ZAFER GEçD TÖRENNDE PLAKA DETAYI

Ermenistan igalindeki Azerbaycan topraklarnn kurtarlmas dolaysyla Cumhurbakan Erdoan ve Mehmetçiin katld Zafer Geçidi Töreninde Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçlarn plakalarnn da sergilenmesi dikkat çekti.

Ermenistan igalindeki Azerbaycan topraklarnn kurtarlmas dolaysyla bakent Baküdeki Azadlk Meydannda, Zafer Geçidi Töreni düzenlendi. Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katld tarihi tören srasnda dikkat çeken bir ayrnt da yer ald. Törende, Azerbaycan ordusunun Dalk Karaba savanda Ermenistan ordusundan ele geçirilen askeri araçlara ait plakalara da yer verildi. Geçi srasnda askeri aracn üzerinde yer alan Karaba Azerbaycandr yazsnn fonu dikkat çekerken, yaznn arkasndaki beyaz fonda, Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçlarn plakalar görüldü.

CUMHURBAKANI ERDOAN BAKÜ GENçLK SARAYINDA RESM TÖRENLE KARILANDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Baküde Gençlik Saraynda Cumhurbakan Aliyev tarafndan resmi törenle karland.

Ana Sayfaya Git