Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan 'S-400' açıklaması

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G-20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır" dedi.

Haberler 11.07.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl Sözcüsü Aksoy, ABD Dileri Bakanl Sözcüsü Morgan Ortagusun, dün Türkiyenin Rusyadan alaca S-400 hava savunma sistemi tedariine ilikin yapt açklamalarla ilgili soruya yazl cevap verdi. Aksoy, ABD tarafn diplomasi ve diyalou dlayarak ilikilere zarar verecek yanl admlar atmaktan kaçnmaya davet ettiklerini söyleyerek, öyle dedi:

Aksoydan S-400 açklamas

ABD Dileri Bakanl Sözcüsünün S-400 hava savunma sistemi tedariimiz hakknda yapt açklama Sayn Cumhurbakanmz ile ABD Bakan Trumpn G-20 Zirvesi srasnda gerçekletirdikleri görümenin içerii ve ruhuyla badamamaktadr. Türkiyeyi S-400 tedarik etmeye sevk eden koullar ortadadr. Bakan Trump da G-20 Zirvesinde bunu teyit etmi ve ülkemize adil muamele yaplmadn açkça belirtmitir. Biz sürecin bandan beri bu konuyu effaf bir ekilde yürüttük. ABDnin S-400 sisteminin F-35 sistemlerine zarar verebilecei konusundaki endielerini gidermek üzere NATOnun da dhil edilebilecei teknik bir çalma grubu kurulmasn önerdik; ancak bu teklifimize halen yant alamadk.

Ana Sayfaya Git