DAEŞ'e darbe!

Irak'ta Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu kapsamında ordu birlikleri ilerleme kaydederken, Ramadi'de düzenlenen intihar saldırısında 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberler 04.01.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörle mücadele biriminde görevli Tugeneral Halid es-Saduni, AA muhabirine yapt açklamada, operasyon kapsamnda ordu birliklerinin sabahn erken saatlerinde Es-Snai Mahallesine 3 cepheden girdiini belirtti.

DEA militanlar ile ordu birlikleri arasnda yaanan çatmann ardndan mahallenin tamamnn ele geçirildiini dile getiren Saduni, çatmalarda terör örgütü saflarndan 21 militann öldüü, 2sinin yakaland, ordudan ise 1 askerin hayatn kaybettii, 7sinin yaralandn aktard.

Saduni ayrca örgüte ait 5 aracn imha edildiini çok sayda mühimmatn ele geçirildiini kaydetti.

- Ramadide intihar saldrs

Ülkenin batsnda yer alan Enbar ilinin merkezi Ramadide düzenlenen intihar saldrsnda ise 1i asker, 2si sivil 3 kiinin öldüü belirtildi.

Emniyet tekilatnda görevli Yüzba Ahmed ed-Delimi, bir intihar eylemcisinin, Ramadinin batsnda yer alan kontrol noktasnda üzerindeki bombay patlattn belirtti.

Saldrda, 1 asker ve 2 sivilin öldüü, 3 kiinin yaralandn ifade eden Delimi, DEAn bombal araç ya da intihar eylemleriyle güvenlik birimlerini hedef alan olas saldrlar karsnda Ramadi ve çevre bölgelerde teyakkuz halinde olduklarn ifade etti.

- Tacide bir ngiliz asker öldü

Öte yandan bakent Badatn kuzeyindeki Et-Taci karargahnda bir ngiliz askerinin öldüü bildirildi.

Yüzba Mikdem Muhammed, Duke of Lancaster Bölüünden 2nci Tugaya bal bir ngiliz askerinin öldüünü belirterek, ilk incelemelere göre askerin, herhangi bir çatmada deil görevi srasnda yaamn yitirdiini aktard.

Muhammed, Irak Savunma Bakanlnn olay hakknda soruturma balattn sözlerine ekledi.

ngiltere Savunma Bakanl da yapt yazl açklamada, Irakn Taci kazasnda ngiliz bir askerin öldüünü, olay hakknda soruturma balatldn ifade etti.

Açklamada, yaknlarnn askerin isminin verilmemesini istedii kaydedildi.

ngiltere, Irak ve Suriyede DEAla mücadele kapsamnda ABD öncülüünde oluturulan uluslararas koalisyon gücünde yer alyor.

Ana Sayfaya Git