Daeş'e Büyük Darbe!

Harekat kapsamında, koalisyon güçleri tarafından, Shudud ve Bulaykah bölgelerinde tespit edilen terör örgütü DEAŞ mensuplarına yönelik icra edilen 5 hava harekatında, 8 terörist etkisiz hale getirilirken, örgütün savunma amaçlı kullandığı 3 bina imha edildi

Haberler 06.11.2016 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belirlenen 71 DEA hedefine ate destek vastalar ile atlar yaplarak teröristlerce kullanlan barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi

Frat Kalkan Harekat kapsamnda, koalisyon güçleri tarafndan, Shudud ve Bulaykah bölgelerinde tespit edilen terör örgütü DEA mensuplarna yönelik icra edilen 5 hava harekatnda 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinden (TSK) yaplan bilgilendirmeye göre, DEA bata olmak üzere terör örgütlerinin yaratt tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliini artrmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadyla, 24 Austos 2016 tarihinde balatlan Frat Kalkan Harekat 74. gününe geldi.

Harekat kapsamnda bugün saat 07.00ye kadar meydana gelen gelimeler hakknda bilgi verildi.

Buna göre, Mare sektöründe, muhalif unsurlardan oluan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafndan ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde Ablah ve Duwayr meskun mahallerinde kontrol saland.

Gün içerisinde yaanan çatmalarda, harekata destek salayan unsurlardan yüzba rütbesindeki bir subay ehit düerken, bir astsubay ve 2 uzman çavu hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaraland. Muhalif unsurlardan ise 5 personel ehit olurken, 22 personel de yaraland. çatmalarda 5 DEA mensubu etkisiz hale getirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatn balangcndan bu yana 172 meskun mahalde, yaklak bin 365 kilometre karede kontrol saland.

- 8 DEA mensubu etkisiz hale getirildi

Hedef tespit vastalar ile belirlenen 71 DEA hedefine ate destek vastalar ile atlar yaplarak teröristlerce kullanlan barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafndan, hava harekat icra edilmedi, ani çkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirildi.

Koalisyon güçleri tarafndan, Shudud ve Bulaykah bölgelerinde tespit edilen terör örgütü DEA mensuplarna yönelik icra edilen 5 hava harekatnda, 8 terörist etkisiz hale getirildi. Örgütün savunma amaçl kulland 3 bina da imha edildi.

Terör örgütünden temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek salayan patlayc madde tespit ve imha timleri tarafndan, bir mayn ve 11 el yapm patlayc kontrollü olarak imha edildi. Harekatn bandan bugüne kadar, çou tuzaklanm 36 mayn ve bin 418 el yapm patlayc kontrollü etkisiz hale getirildi.

Suriye snr hattnda silahl insansz hava araçlar ile kesintisiz keif ve gözetleme faaliyeti icra ediliyor.

Ana Sayfaya Git