Daeş'ten Temizlendi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan desteklediği Rakka operasyonunun 3 Haziran gecesi başladığını duyururken, ana omurgasını PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Rakka'nın Özgürlük barajı ve Mansura beldesini DEAŞ'tan tamemen temizlediği ve iki yerde de kontrolü sağladığı belirtildi. DSG'nin Rakka operasyon sözcüsü Cîhan Şex Ehmed, Rakka kentini 4 yönden kuşattıktan sonra kenttin içine yönelik operasyon başlatacaklarını söyledi.

Haberler 05.06.2017 - 03:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Rakka operasyonunun 3 Haziran gecesi baladn ve bu konuda Amerikann operasyon öncesi bilgilendirme yapt açklerken, operasyonu karadan yürüten ve ana omurgasn YPGnn oluturduu DSGnin operasyonun balamas ile ilgili bir açklama gelmemesi dikkat çekti. Kürt sitelerinde, DGSnin Rakkaya her yönden 2-10 kilometre yaklarken, kentin dört yannda iddetli çatmalarn olduu belirtildi. Rakka operasyonu kapsamnda Suriyenin stratejik yerlerinden Özgürlük Baraj ve 50 bin nufuslu Mansura Beldesi de DEAtan temizlenirken, iki yerde de kontrdolün saland ve mayn temizlii yapld kaydedildi.

BARAJ ALINDI, RAKKANIN SON BALANTI YOLU DA KESLD

Özgürlük Barajnn alnmas ile DEAn Suriyenin dier kentleri ile olan son balant yolu da kesilmi oldu. DEAn Rakkada her yönde kuatma altna alnmasndan sonra binlerce sivil DSGnin kontrol ettii alanlara kaçarken, Demokratik Suriye Güçlerinin, Rakka ehir merkezini girdikten sonra operasyonun baladn duyuraca bildirildi.

YPGye yaknl ile bilinen ANHA Ajansna konuan Rakka operasyonu sözcüsü Chan ex Ehmed, Rakkann kuzey, güney, dou ve bat krsalnda DSG ile DEA arasnda iddetli çatmalar yaandn ifade ederek, Rakka kentinin özgürletirilmesi operasyonun da önümüzdeki birkaç gün içinde balayacak dedi.

Amerikann Sesine konuan YPG sözcüsü Nuri Mahmud da, ABD destekli askeri güçlerin, Rakkay DEAtan geri alma harekatna bir kaç gün içinde balamaya hazr olduunu söyledi. Mahmud, Askeri güçler ehrin d mahallelerine ulat ve büyük operasyon önümüzdeki günlerde balayacak dedi.

Ana Sayfaya Git