"Daha da güçlü olacağız"

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Milli Ordu'nun Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığına bağlanmasına ilişkin, askeri gücün tek bir komite tarafından yönetilmesiyle daha güçlü olacaklarını belirtti.

Haberler 05.10.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdurrahman Mustafa, daha önceden de rejimin basklarna kar Özgür Suriye Ordusunun mücadele ettiini söyledi.

Suriyede kendilerine yönelik tehditlerin arttn, terör örgütlerinin çoaldn aktaran Abdurrahman Mustafa, Tehditler artt, terör örgütleri ortaya çkt. Güçlerimizi birletirerek tehditler büyüdükçe direni ve gücümüzü arttrmamz lazm. Bugün de silahl gruplar yani ÖSOyu tek çat altnda birletirdik. Bu güçler, Geçici Hükümet Savunma Bakanlna bal olarak çalmalarna ve mücadelesine devam edeceklerdir, bu çok önemlidir. dedi.

- Daha güçlü olacaz

Abdurrahman Mustafa, Milli Ordunun Suriyenin toprak bütünlüünü tehdit eden tüm unsurlara kar mücadelesini sürdüreceini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Frat Kalkan ve Zeytin Dal hareketleri bölgelerinde de ayn mücadeleyi verdik. Varlmz tehdit edecek olan, Suriyenin toprak bütünlüünü bozacak olan herkese kar mücadeleye devam ediyoruz. Bu ekilde nizami ordu kriterlerine sahip olduumuzda tek bir komite tarafndan yönetilmesiyle daha da güçlü olacaz.

Suriyenin toprak bütünlüü için sonuna kadar mücadele edeceklerinin altn çizen Abdurrahman Mustafa, Biliyorsunuz bugün dümanlar büyüktür, rejimle Rusya dlibde, Hamann kuzey krsalnda çok yerler aldlar. Biz bu yerleri rejimden almak için mücadele edeceiz. Buras Suriye topradr, biz rejime kar ilk günden beri mücadele veriyoruz. Kurtarlm bölgeleri de savunmaya devam edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git