Davos: Parçalanan Dünyada Ortak Bir Gelecek Oluşturmak

Dünya liderleri, bu yılki Dünya Ekonomik Forumu - Davos toplantısında "Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak" konusunu konuşacak.

Haberler 18.01.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Ekonomik Forumu Yllk Toplants bu yl 23 - 26 Ocak tarihlerinde sviçre Alplerindeki Davos kasabasnda 70 devlet bakan ve hükümet liderinin katlmyla gerçekleecek.

Açl konumasn Hindistan Babakan Narendra Modinin yapaca forumun bu ylki temas Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluturmak olarak belirlendi.

ORTAK GELECEK

Dünya Ekonomik Forumundan yaplan açklamaya göre, 24 Ocak çaramba günü Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron konuacak ve 26 Ocak Cuma günü ABD Bakan Donald Trump kapan konumas yapacak.

100den fazla ülkenin i dünyasndan, uluslararas örgütlerden, sivil toplum kurulularndan, üniversitelerden, medyadan ve sanat dünyasndan 2 bin 500ün üzerinde liderin katlaca forum öncesi gerçekletirilecek Davos Kristal Ödüllerinde ünlü aktris Cate Blanchett, arkc Elton John ve Bollywood aktörü Shah Rukh Khan da sahne alacak.

Açklamaya göre, Forum boyunca 400den fazla oturumun gerçekleecei zirvede, liderlerin bugünün siyasi, ekonomik ve toplumsal zorluklarna ortak bir çözüm bulmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git