Davos’ta Trump ve Natenyahu’dan ortak Kudüs ve nükleer anlaşma mesajları

ABD Başbakanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benjamin Natenyahu Davos’da düzenledikleri ortak basın toplantısında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın tarihi bir karar olduğunu ve İran ile 5+1 ülkelerinin yaptığı nükleer anlaşmanın “felaket bir anlaşma” olduğunu yineledi.

Haberler 26.01.2018 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ve srail ilikileri hiçbir zaman bu kadar güçlü olmadn vurgulayan Trump u açklamalar yapt:

Dürüstçe unu da söyleyebilirim, Babakan Benjamin Natenyahu ile kiisel olarak da yakn dostuz.

sraille aralarnda ticaretin de olduu birçok konuda devam eden müzakerelerimiz var.

Ama bunlar arasnda en büyük hamle ki çok tarihi ve önemli bir hamleydi bildiiniz gibi ABD elçiliimizi Kudüse tayacamz. Ve bildiiniz gibi bu çok gecikmi bir hamleydi. Yllarca gecikmi bir hamle Bu yüzden de elçiliin küçük bir versiyonunu gelecek sene Kudüste açyor olacaz. Bu çok büyük bir onur.

NÜKLEER ANLAMA

srail Babakan Natenyahu ise Trumpa karar için özellikle teekkür ederek u açklamalar yapt: Sayn Bakan, bu Kudüsü srailin bakenti olarak tanma ve ABD elçiliini tanma kararnzn ardndan ilk görümeniz, o yüzden önemli bir ey söylemek istiyorum. Bu kararnz her zaman hatrlanacak ve halkmzn kalbinde gelecek nesillerde dahi yer edecektir. nsanlar bunun bar sürecini geri götürdüünü söylüyor ama ben bunun bar görümeleri adna bir ilerleme olduunu söylüyorum. çünkü bu karar tarihi, mevcut gerçekleri yanstyor, gerçeklere dayanyor. Tarihi tanyarak tarih yazdnz. Ve bunu hiç unutmayacaz.

Sizi ayrca ran nükleer anlamas konusunda da sonuna kadar destekliyoruz. Bunun felaket bir anlama olduunu söylemitiniz. Eer bu anlamadaki eksikler ve hatalar düzeltilmezse anlamadan çekileceinizi söylemitiniz. Bilmenizi istiyorum, eer böyle bir karar verirseniz, sizi sonuna kadar destekleyeceiz.

Ana Sayfaya Git