Davutoğlu Kırgızistan’da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Konseyi’ni temsilen dört ülkenin sembollerinin bulunduğu ortak bir bayrağın kabul ediğini söyledi.

Haberler 23.08.2012 - 11:18 Son Güncelleme : 23.08.2012 - 11:18

Kırgızistanın başkenti Bişkekte düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi öncesi yapılan Dışişleri Bakanları toplantısının sona ermesi nedeniyle katılımcıların yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin sorduğu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dört ülkenin ortak sembolünün kabul edildiğini bildirdi. Davutoğlu, Türk Konseyini temsilen burada gördüğünüz gibi dört ülkenin sembollerinin bulunduğu ortak bir bayrak kabul ettik: Kırgızistan bayrağının güneşinin, Kazakistan bayrağının gök renginin, Türk bayrağının hilalinin ve Azerbaycan bayrağının yıldızının olduğu bir sembol. Nasıl bu sembol dört ülkeyi, inşallah önümüzdeki dönemlerde de diğer iki kardeş ülkeyi kapsayacak şekilde ortak bir sembol haline dönüştürüyorsa, ülkelerimiz ve halklarımızla daha fazla kaynaşarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz dedi.

TÜRK CUMHURİYETLERİ OLMADAN OLMAZ

Davutoğlu, Avrasyada Türk Cumhuriyetleri düşünülmeden hiçbir denklemin kurulamayacağını belirterek, Enerji ve ulaştırma alanında Türk cumhuriyetlerinin etkin olmadığı hiçbir proje, Avrasya düzleminde başarılı olamaz. Bu dört ülke bir araya geldiğinde, el ele verdiğinde hem Avrasyada refahı, barışı, huzuru sağlayacak büyük projelerin önünü açar; hem de Avrasyadaki diğer ülkelerle birlikte çok önemli gelişmelere öncülük eder ifadelerini kullandı.

TÜRK AKADEMİSİ KURULACAK

Ayrıca Davutoğlu, Kazakistanın başkenti Astanada Türk Akademisinin kurulacağını ve Azerbaycanın başkenti Baküde de Türk Kültür-Miras Vakfının açılacağını bildirdi.

Davutoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi toplantısına katılacak.

Ana Sayfaya Git