DEAŞ'ın sözde El Bab valisi öldürüldü

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'daki sözde valisi Ebu Halid Ürdüni öldürüldü.

Haberler 06.02.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri kaynaklardan edilen bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 166 günden bu yana sürdürülen Frat Kalkan Harekat kapsamnda dün etkisiz hale getirilen 32 teröristten birinin terör örgütü DEAn El Baba sözde vali olarak görevlendirdii Ebu Halid Ürdüni olduu ortaya çkt.

EL BAB VALS ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri yetkililer, örgütün sözde Rakka Valisinin, öldürülen Ürdüninin yerine görevlendirilen sözde valiye gönderdii bir mektuba da ulat. Mektupta, Ürdüninin öldürüldüü ve örgütte son günlerde ar kayplar olduu ifadeleri yer aldü.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 166 günden bu yana sürdürülen Frat Kalkan Harekatnda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyiini sürdürürken terör örgütü DEAa ait 220 hedef karadan, 39 hedef havadan bombaland. Harekat kapsamnda 33ü ölü, 4 yaral olmak üzere toplam 37 DEA mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Bakanlndan harekatn son durumuyla ilgili yaplan bilgilendirmede öyle denildi:

Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 220 DEA hedefine ate destek vastalar ile at yaplarak, DEA mensuplarnca kullanlan barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar bask altna alnm, bazlar da imha edilmitir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafndan; Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 39 DEA hedefine yönelik düzenlenen hava harekat sonucunda, barnma maksatl kullanlan 32 bina ve 3 karargah binas, 1 cephanelik, 2 bombal araç ve 1 tünel girii imha edilmitir. cra edilen hava harekat ve çatmalarda toplam 33 DEA mensubu etkisiz hale getirilmi, 4 DEA mensubu yaralanmtr. DEAtan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek salayan, patlayc madde tespit ve imha timlerimiz tarafndan 24 el yapm patlayc ve 2 mayn imha edilmi, harekatn bandan bugüne kadar, çou tuzaklanm 3 bin 680 el yapm patlayc ve 57 mayn kontrollü olarak etkisiz hale getirilmitir.

Ana Sayfaya Git