DEAŞ, Azez'de bomba yüklü araç patlattı

Kilis'in Türkiye sınırının karşısındaki Suriye'nin Azez İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yerel mahkemeyi hedef alan bomba yüklü araç saldırısında en az 60 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberler 08.01.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öle saatlerinde Azez ilçe merkezinde bomba yüklü araçla saldr düzenlendi. Azez Kaymakamlk binas yaknlarndaki yerel meydana gelen iddetli patlama, Kilis tarafndan da duyuldu ve ksa süreli tedirginlie yol açt. DEA terör örgütü tarafndan düzenlenen saldr sonras snr hattnda alarm durumuna geçilirken, patlamada yaralananlarn Türkiyeye getirilebilecei ihtimaline kar da Kilis Devlet Hastanesinde hazrlk yapld.

YEREL MAHKEME

Saldrda yerel mahkemenin hedef alnd belirlenirken, 60 kiinin hayatn kaybettii bildirildi.

Sivil savunma yetkilisi yad eyh Razuktan alnan bilgiye göre, muhaliflerin kontrolündeki ilçenin merkezindeki yerel mahkemenin yaknlarnda bomba yüklü araç infilak etti. Razuk, saldr bölgesinde büyük tahribat olutuunu belirtti. lçedeki hastanede görev yapan Doktor Ebu Hasan, saldrda en az 60 kiinin yaamn yitirdiini, 50den fazla sivilin de yaralandn kaydetti.

20 YARALI GELD

Buarada yaralananlarn büyük bölümüne Suriyede müdahale edildii ve durumu ar olanlarn Kilise gönderildiini bildirdi. Kilise getirilen ve acil serviste tedavilerine balanan yarallardan durumu ar olanlar ise Gaziantepe sevk edildi.

Ana Sayfaya Git