DEAŞ'ın bombalı araçları Telafer'de sergileniyor

IRAK'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'tan ele geçirilen bomba yüklü arabalar, el Hüseyin Tugayı'nda sergileniyor. Örgüt mensuplarınca kurulan atölyelerde üretilen, zırhla kaplı bombalı araçlar, Telafer'in kurtarılması operasyonu sırasında ele geçirildi. El Hüseyin Tugayı Operasyon Gücü Komutanı Seyid Hüseyin Berzenci, araçlarda 750 kilo ile 1 ton arasında TNT patlayıcı taşındığını söyledi. Yetkililer, DEAŞ'ın zulmünü göstermek için araçları sergilediklerini belirtti.

Haberler 31.07.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Musulun Türkmen kenti Telaferin, terör örgütü DEAtan kurtarlmasnn ardndan ilçe merkezinde arama yapan Irak ordusu ve Hadi abi unsurlar, çok sayda bomba yüklü araba buldu. Musul operasyonu srasnda DEAn sklkla gerçekletirdii intihar saldrlarnda kullanlan, çok sayda sivil ile güvenlik görevlisinin yaamn yitirmesine neden olan, çelik zrhlarla donatlm araçlar, Telaferdeki el Hüseyin Tugaynda sergilenmeye baland. Ele geçirdikleri ve içlerindeki patlayclar etkisiz hale getirdikleri araçlar sergileyen yetkililer, DEAllarn insanlar öldürme yöntemlerini ve halka uyguladklar zulmü göstermek için arabalar sergilediklerini söyledi.

HER TARAFI çELK ZIRHLARLA KAPLI

Terör örgütü DEAn, Irak ve Suriyede kendilerine yönelik operasyon yapan güvenlik güçlerine kar kulland bombal araçlar, yerleim yerlerinde el konulan geni hacimli arabalardan yapld. El koyduklar araçlar fabrikaya çevirdikleri yerlere götüren teröristler, araçlarn her tarafn çelik zrhlarla kaplad. ntihar saldrs yapacak kiinin hedefine varmadan etkisiz hale getirilmemesi için aracn lastikleri de dahil olmak üzere her taraf çelikle kapland. Aracn ön ksmnda sadece intihar saldrsn düzenleyecek kiinin görebilecei kadar açklk brakan DEAl teröristler, bu bölmeyi de kurun geçirmez camla kapatt. Askeri uzmanlar, görü açs için kullanlan camn, sadece ar silah at ile krlabileceini, normal silahlarn ise bu araçlara kar etkili olmadn söyledi. Her biri 750 kilo ve 1 ton arasnda TNT maddesi ile doldurulan bombal araçlar, terör örgütü DEA içindeki Ebu Ömer El Badadi Ketibesi isimli özel birim tarafndan üretildi. DEAl teröristlerin, özellikle Musul operasyonu srasnda güvenlik güçlerinin kentteki ilerleyiini önlemek veya yavalatmak için kulland bombal araçlar, ayrca kurun geçirmez çelik levhalarla güçlendirildi. Lastiklerine kadar çelik plakalarla kaplanan bomba yüklü araçlar, DEA saldrlarnda çok sayda kiinin hayatn kaybetmesine neden oldu.

KURUN GEçRMEZ CAM

Telafer bölgesinden sorumlu Hadi abiye bal el Hüseyin Tugay Operasyon Gücü Komutan Seyid Hüseyin Berzenci, sergiledikleri 12 arac Telafer operasyonu srasnda bulduklarn söyledi. Berzenci, Araçlarn içindeki bombalar söktük ve buraya getirdik. Bu araçlarn hepsi bomba doluydu. Biz bu araçlar bulmasaydk bir yerlerde patlatacaklard ve insanlar öldüreceklerdi. Araçlarn lastiklerine çekilen çelik zrhtr. Bunlar lastiklere sklan kurunlarn ilememesi içindir. Araçlarn önünde sadece arac kullanan intihar bombacsnn önünü görebilecei kadar küçüklükte bir cam var. Bu camlar da krlmazdr. Hatta baz ar silahlarn mermileri bile bu camlar delememektedir. Aracn içinde ayrca çok miktarda çelik parçalar var. Bunlar da hem sürücüyü korumak hem de patlama srasnda daha ar hasarlar vermek içindir. çünkü bir patlama srasnda bu metal parçalar, arapnel görevi görüyorlar. Ayrca aracn içine zift koymular. Bu zift sayesinde patlama olduunda iddeti artyor. Bu arabalar ürettikleri bir tesis vard. Bu birimin ad ise Ebu Ömer El Badadi Ketibesiydi. Bunlar orada üretiyorlard. Bunlara kurun etki etmiyordu. Bu araçlarn muhakkak büyük bir silahla vurulmas gerekirdi diye konutu.

1 TON PATLAYICI

DEAl teröristletin, bu araçlarla çok sayda saldr gerçekletirdiini kaydeden Berzenci, Telaferde, sadece bir savata, 18 tane bu arabadan patlattk. Baka bir savata 14 tane patlattk. Telaferde bu arabalardan çok vard. Bu araçlarn üzerinde DEAn fabrikasnn logosu var. Fabrikas Telaferdeydi. Orada yapp, patlatmak için yolluyorlard. Direksiyon kolunun yannda bir kablo var. O kablo bir birine temas edince araba patlyordu. Biz bunlar getirip, sergiledik. Her birinde ortalama 750 kilogram ile 1 ton arasnda TNT maddesi vard. Aracn hacmine göre, bazlarnda bir ton bile olurdu. Patlad zaman büyük bir güçle patlard dedi.

Ana Sayfaya Git