DEAŞ'ın Irak'taki "ölüm üçgeni" endişe veriyor

Irak İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Anti-Terör Timleri Komutanı Tümgeneral Abdulvahab es-Sadi, terör örgütü DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğini, örgütün Salahaddin-Kerkük-Diyala vilayetleri arasında yer alan bölgedeki varlığının da endişe verici olduğunu söyledi

Haberler 30.08.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü DEAn, Irakn orta kesiminde ölüm üçgeni olarak isimlendirilen Salahaddin-Kerkük-Diyala vilayetlerindeki uyuyan hücreleri, güvenlik güçlerini endielendiriyor.

Irak çileri Bakanl bünyesindeki Anti-Terör Timleri Komutan Tümgeneral Abdulvahab es-Sadi, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütü DEA ile 2014 ylnda balayan savan henüz sona ermediini ifade etti.

Ülkenin bats, orta ve kuzey kesimlerinde 3 yldan uzun süredir DEAa kar balatlan operasyonlarda birliklerinin en ön safta savatn belirten Sadi, örgütün Salahaddin vilayetinin kuzeyi ile Kerkükün batsndaki uyuyan hücrelerinin varlndan endie duyduklarn dile getirdi.

DEA ENDE VERYOR

Sadi, DEAn Salahaddin ve Kerkükün yan sra, orta kesimde yer alan Hemrin Dalar, Diyala vilayetiyle Irak-Suriye arasndaki sahra bölgelerde varlk gösterdiini, terörle mücadelede sona gelinmediini belirtti.

Örgütün özellikle Salahaddin, Kerkük ve Diyala arasndaki bölgelerde konulanan güvenlik güçlerini hedef aldn söyleyen Sadi, üç vilayet arasndaki bölgeyi ölüm üçgeni eklinde isimlendirdiklerini aktard.

Irakl askeri yetkili, örgütten geri alnan bölgelerde saldrlarn yaanmamas veya teröristlerin yeniden toprak ele geçirmemesi için güvenlik güçlerinin söz konusu bölgelerde yaygn bir ekilde varlk gösterdiini belirtti.

Ana Sayfaya Git