DEAŞ'tan temizlenen Bab'da "hayata dönüş"

TSK destekli ÖSO'nun terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı Bab'a dönen Suriyeliler, savaşın izlerini silip yeni bir hayata adım atmaya hazırlanıyor.

Haberler 06.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO), terör örgütü DEAtan kurtard Halepin Bab ilçesinde yeni bir hayatn hazrlklar yaplyor.

ÖSOnun bomba imha uzmanlar ile sivil savunma ekipleri, DEAn yerletirdii mayn ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ediyor. Patlayclardan temizlenen bölgelere gelen Suriyelilerden bir ksm i yerlerini açarken bir ksm da yklan evlerini onarmaya çalyor.

DEAn bombal saldrlar nedeniyle çok sayda evin ykld veya hasar gördüü ilçede sokak ve caddeler molozlardan temizleniyor. Savan izlerinin silinip hayatn yava yava normale dönmeye balad Bab sokaklarnda oyun oynayan çocuklarn sesleri dikkati çekiyor.

- Ekmek sorunu çözülürse buraya ciddi dönüler olacak

AA muhabirine konuan Bab sakinleri, ilçede hayatn normale dönmeye baladn, frnlarn da açlmas halinde dönülerin büyük ölçüde artacan söyledi.

Hüseyin el-Ömer isimli Suriyeli, Halk yava yava Baba dönmeye balad. lçede hayat normale dönüyor. Frnlarn kapal olmas nedeniyle Babda ekmek sknts yayoruz. Ekmek sorunu çözülürse buraya ciddi dönüler olacak. dedi.

- nsanlar evlerine yava yava dönmeye balad

Cuma Karkanaz isimli bir dier Suriyeli ise Allaha ükür burada her geçen gün hayat normale dönüyor. Ben de mazot dükkanm açtm. Dier Suriyeliler de i yerlerini açt. Durumlar iyiye gidiyor. nsanlar da evlerine yava yava dönmeye balad. diye konutu.

TSK ve ÖSO, 24 Austosta balayan Frat Kalkan Harekatnda Azez-Cerablus arasn terör örgütlerinden temizledikten sonra, Aralk 2016 banda Baba yönelmiti. 23 ubatta Bab DEAtan kurtaran ÖSO birlikleri, ayn gün ilçenin Kabasin beldesi ile Bizza köyünü de örgütten geri almt.

Ana Sayfaya Git