Dera'dan Ürdün'e göç edenlerin sayısı 330 bine dayandı

Rejim güçlerinin Dera'daki saldırılarından kaçarak Ürdün sınırına gelen Suriyelilerin sayısının 270 ila 330 bin olduğu açıklandı WFP Sözcüsü Bettina Luescher: "Bu, Suriye'de savaşın başlangıcından bu yana en büyük nüfus göçüdür"

Haberler 04.07.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede rejimin saldrlarndan kaçarak Ürdün snrna göç edenlerin saysnn 270 bin ila 330 bin olduu bildirildi.

Birlemi Milletler (BM) nsan Haklar Yüksek Komiserlii Sözcüsü Liz Throssell, BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basn toplantsnda, artan saldrlar nedeniyle Deradaki durumun daha da kötületiini söyledi.

Throssell, Suriyenin güneyindeki gerginlii azaltma bölgesi snrlar içerisindeki Dera iline düzenlenen saldrlardan kaçan binlerce sivilin Ürdün snrnda mahsur kaldn belirterek Ürdün ve bölgedeki dier ülkelere snrlarn açma çarsnda bulundu.

Suriyedeki çatmalarn balamasndan bu yana Türkiye, Lübnan ve Ürdünün bata Suriyeden olmak üzere çok sayda snmacya ev sahiplii yapmasn takdir ediyoruz. diyen Throssell, Suriyenin güneyinde yerlerinden edilen siviller için de snrlarn açk tutulmasnn önemine iaret etti.

Suriyedeki en büyük nüfus göçü

Öte yandan BMye bal Dünya Gda Program (WFP) Sözcüsü Bettina Luescher, hafta sonu Derada yerinden edilenlerin saysnda dramatik bir art olduunu vurgulad.

Sözcü Luescher, tahminlerine göre Derada 270 ila 330 bin sivilin yerinden edildii bilgisini paylaarak Deray terk eden sivillerin Ürdün snr ve Golan Tepeleri gibi nispeten daha güvenli bölgelere kaçtn kaydetti.

WFPnin bölgedeki 200 bin dolaynda sivile acil gda yardmnda bulunduunu aktaran Luescher, Bu, Suriyede savan balangcndan bu yana en büyük nüfus göçüdür. ifadesini kulland.

Bear Esed rejimi yaklak iki hafta önce ran milisleri ve Rus hava kuvvetlerinin desteiyle ülkenin güneyinde muhalefetin kontrolündeki bölgelere yönelik askeri operasyonlarna balamt. Güneydeki Derann dousundaki baz bölgeleri ele geçiren rejim güçlerinden kaçan halk yakndaki Ürdün snrnda toplanyor.

Suriye nsan Haklar A (SNHR) önceki gün, Bear Esed rejimi ve destekçilerinin, Dera iline geçen ay balatt saldrlar nedeniyle 198 bin sivilin Ürdün ve srail snrna göç ettiini duyurmutu. Söz konusu rapora göre, mays ay ortasndan itibaren balayan saldrlar sonucu 43ü kadn, 65i çocuk olmak üzere 214 sivil hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git