Deyrizor'da İran destekli terörist gruplara hava saldırıları: 27 ölü

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, Esed rejimi saflarında yer alan İran destekli yabancı terörist gruplara ait bazı noktalara aidiyeti bilinmeyen savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda 27 terörist öldü.

Haberler 04.09.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dousundaki Deyrizor ilinde, Bear Esed rejimi saflarnda yer alan ran destekli yabanc terörist gruplara ait baz noktalara aidiyeti bilinmeyen sava uçaklarnca düzenlenen saldrlarda 27 terörist öldü.

AAnn yerel kaynaklardan edindii bilgiye göre, Deyrizorun dousunda yer alan Elbukemal ilçesinde ran Devrim Muhafzlar Ordusunun emrindeki yabanc terörist unsurlarn mevzilerine gün içinde, aidiyeti bilinmeyen sava uçaklarnca hava saldrlar gerçekletirildi.

Bombardmanlarda ran destekli gruplara mensup 27 terörist hayatn kaybetti.

Kaynaklar, söz konusu saldrlarda, ayrca, ran Devrim Muhafzlar Ordusunun Elbu Kemal ilçesi komutan olarak bilinen Hac Askerin öldüünü ileri sürdü.

Hava saldrsn henüz üstlenen olmad.

3 Temmuz ve 11 Temmuzda da Deyrizorun Mayadin ve Elbukemal ilçelerindeki ran destekli gruplara ait baz noktalar, aidiyeti bilinmeyen sava uçaklarnca bombalanmt.

ran destekli gruplarn Deyrizordaki varl

Suriye-Irak snrndaki Deyrizor, randan Lübnana uzanan kara balantsn salayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdünden gelen boru hatlaryla ticaret yollar da bu kentten geçiyor.

Deyrizor il merkezi ve bats, ran destekli gruplarn ve Rusyann yardmyla, Kasm 2017de DEAn çekilmesinin ardndan Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen ran destekli yabanc terörist gruplar, en youn ekilde Deyrizorda varlk gösteriyor.

Sünni Araplarn yaad Deyrizorda konulu, ran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplar, ran Devrim Muhafzlar Ordusu mensuplar komuta ediyor.

ran destekli gruplar, Deyrizorda el koyduklar mülklerde mezhep temelli eitim veriyor, kültürel faaliyetler düzenliyor, ii inancna ait ibadethane olan hüseyniyeleri açyor.

Frat Nehrinin dousunda kalan Deyrizor topraklar ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKKnn igalinde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git