Diri diri yakıyorlardı!

Türkiye'nin El Bab'ta DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlar devam ederken, ele geçirilen yerlerde siviller DAEŞ'ten kurtarılmanın sevincini yaşıyorlar.

Haberler 04.01.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli Muhaliflerin kurduu geçici hükümetin Salk Bakan Muhammed Vecih Cuma, Türkiye sayesinde Suriyelilerin artk DAE tarafndan öldürülmediine dikkat çekerek, Türkiyenin sivil insanlar DAEin elinden kurtardn söyledi.

NSANLARI DR DR YAKIYOR

Türkiye sayesinde El Bab ve Cerablus bölgesinde Suriyelilerin artk DAE tarafndan öldürülmediine dikkat çeken Cuma, öyle konutu: Türkiye sayesinde onbinlerce Suriyeli DAEin elinden kurtarld. Siviller kurtarld için çok sevinçliler. Türkiye kurtard sivillere kucak açyor. Onlara yardm ediyor. Suriyeliler DAEden çok çekti. DAE insanlar diri diri yakyor ve herkesin gözü önünde ban keserek öldürüyor. kence ediyor. Bakn, DAE bir terör örgütü dahi diyemiyorum çünkü bir canavardr.

CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Türkiye ve ÖSOnun bölgeyi DAEden almak için yapt operasyonlarn devam ettiini aktaran Cuma, öyle devam etti:

Operasyonlarda büyük bir ilerleme var. nallah önümüzdeki günlerde El Bab DAE terör örgütünden kurtarlacak. DAE sivillerin El Babtan çkmasna izin vermiyor çünkü onlar canl kalkan olarak kullanyor.

TÜRKYE KURTARDI!

Halep kentinin dousunda tahliye ilemlerinde Türkiyenin katksnn çok olduunu hatrlatan Cuma, Türkiye siyasi ve diplomasi baarlaryla Halep dousunda insanlarmz kurtard. Bu ite çok baarl oldu. Bu baar baka baarllar da getirir dedi.

Suriyedeki atekes ile ilgili de konuan Cuma, Eer Suriye genelinde atekes olursa bu Suriyeliler için çok iyi olacak. Suriyeliler atekes istiyor. Atekes gelirse kimse ölmez, kimse yerinden olmaz. Atekes gelirse siyasi çözümün ilk adm da atlm olur. Siyasi çözüm gelirse Suriyemiz bölünmez. Suriyede PYD bir devlet kuramaz. Siyasi çözümün bizim için çok önemi vardr. Suriyeliler bar özgürlük ve demokrasi istiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git