Donald Trump’a cinsel tacizden 5 milyon dolar tazminat ceza

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll’a cinsel taciz ve iftiradan suçlu bulanarak 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Öte yandan Trump’ın Sözcüsü Steven Cheung, eski ABD Başkanı'nın temyize gideceğini söyledi.

Haberler 10.05.2023 - 00:32 Son Güncelleme : 10.05.2023 - 00:32

E. Jean Carrollın ABDnin eski Başkanı Donald Trump hakkında yaklaşık 30 yıl önce kendisine tecavüz ettiği ve iftira attığı iddiası ile 25 Nisanda açılan davada görevli olan 3ü kadın 9 kişilik jüri kararını verdi. Jüri, yaklaşık 3 saatlik tartışmasının ardından Trumpı tecavüz yerine cinsel tacizden suçlu bularak 2 milyon dolar ve Carrolla iftira atmaktan suçlu bularak 3 milyon dolar olmak üzere Carrola 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

DONALD TRUMP BANA TECAVÜZ ETTİĞİ İçİN BURADAYIM

Trump hakkındaki suçlamaları ilk kez 2019da yazdığı anı kitabında dile getiren 79 yaşındaki Carroll mahkemede yaptığı konuşmada, Trumpla iddia edilen cinsel saldırıdan yıllar önce tanıştığını ve onu çok cana yakın ve havalı bulduğunu ifade etmişti. Carroll, Trumpın kendisine 1995 veya 1996 yılında Manhattanda bulunan Bergdorf Goodman alışveriş merkezinde bir mağazanın soyunma odasına götürdüğünü ve kapıyı kapatarak duvara ittiğini ardından cinsel saldırıda bulunduğunu aktarmış, konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Carroll, Trumpı geri ittiğini ifade etmişti.

Carroll, Donald Trump bana tecavüz ettiği için buradayım ve bunun hakkında yazdığımda yalan söyledi ve bunun olmadığını söyledi. İtibarımı paramparça etti ve ben hayatımı geri almak için buradayım ifadelerini kullanmıştı. Carroll, olayın ardından kendisini suçladığını, işini kaybedeceğinden ve Trumpın kendisine misilleme yapacağından korktuğu için sessiz kaldığını belirtmişti.

BU BİR DÜZMECE VE YANLIŞ HİKAYE

Davanın duruşmalarına katılmayan Trump, ilk kez yasal olarak cinsel saldırıdan suçlu bulundu. Davanın ceza mahkemesi yerine hukuk mahkemesinde görülmesi nedeniyle Trumpın cinsel suçlu olarak kayıt yaptırması gerekmiyor. Davaya ilişkin daha önceki açıklamalarında Carrollın avukatını siyasi bir ajan, tecavüz iddiasını ise uydurma bir aldatmaca olarak nitelendiren Trump, Bu bir düzmece ve yanlış hikaye. Cadı avı ifadelerini kullanmıştı.

Duruşmada iki taciz mağduru kadında ifade verdi

Jüri dava kapsamında ayrıca, Trump tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia eden Jessica Leeds ve Natasha Stoynoffu da dinledi. Leeds, 1979 yılında uçakta seyahat ettiği sırada yan koltukta oturan Trumpın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü. Stoynoff ise, 2005 yılında röportaj yapmak üzere Trumpın Floridadaki malikanesine gittiğini ve Trumpın burada kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Trump hakkında başka bir davada 34 suçlama yöneltildi

Yetişkin film oyuncusu Stormy Danielse 2016 Başkanlık seçimleri sırasında 130 bin dolarlık sus payı ödediği suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında 4 Nisanda hakim karşısına çıkan Trump, hakkındaki 34 suçlamanın tümünü reddetmişti. Trump, hakkındaki iddianamede 34 kez evrakta sahtecilik yapmakla suçlanmış, Trumpın 2016 seçimlerine müdahale ettiği ve işlediği suçları gizlediği, Başkan adaylığı döneminde aleyhindeki olumsuz bilgileri engellemeye çalıştığı ve 2 kadına sessiz kalmaları için 280 bin dolar verdiği iddiaları iddianamede yer almıştı. Trump aleyhindeki tüm suçlamaların Trump Organization tarafından tutulan kayıtlarla ilgili olduğu görülmüştü. Davadaki bir sonraki duruşmanın New Yorkta 4 Aralıkta yapılacağı açıklanmıştı.

Ana Sayfaya Git