Donald Trump'a New York'ta protesto

ABD'de devam eden başkanlık yarışında aday olan Cumhuriyetçi Donald Trump'ın müslümanlara yönelik söylediği sözlere bir tepki de New York'taki liderlerden geldi. Aralarında siyasetçi, dini lider ve ileri gelenlerden oluşan bir topluluk Belediye Başkanlı binası önüne gelerek Trump'ı kınadı.

Haberler 10.12.2015 - 00:19 Son Güncelleme : 10.12.2015 - 00:19

ABD Başkan Adaylarından Cumhuriyetçi aday Donald Trumpın müslümanları ülkeye sokmayacağım sözlerine karşılık New Yorkun ileri gelenleri Trumpı protesto ederek başkanlık adaylığını bırakmasını istediler.

New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viveritoun önderliğinde Belediye Başkanlığı binası girişindeki basamaklarda toplanan New York Meclis Üyeleri, çok sayıda farklı dini inanıştan toplum lideri, sivil toplum aktivisitleri Trumpın ırkçı söylemini sert bir şekilde kınadılar.

New York Meclis Başkanı Mark-Viverito eylemde yaptığı konuşmada, Bugün burada, Donald Trumpa ve nefret ve bölücü söylemde bulunanlara yüksek sesle net bir şekilde yeter artık demek için bulunuyoruz dedi.

Mark-Viverito, Trumpı ırkçı bir demogog olarak niteleyerek, başkanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Mark-Viveritonun sunuşundan sonra ilk konuşmayı Müslüman toplumunu temsil eden New York Üniversitesi İslam Merkezi imamı Halife Latif yaptı. Konuşmasında, aşırılık yanlısı seslerin bir araya gelerek bastırılması gerektiğini belirten Latif, DAEŞin ve Cumhuriyetçilerin cehaletinin, farklıkların bir arada olduğu toplumlara bir temel olamayacağını ifade etti.

Eylemde konuşma yapan New York Belediyesi Kamu Avukatı Letitia James de Bugün hepimiz biriz. Hiç kimsenin bizi bölmesine izin vermemeliyiz açıklamasında bulundu. James ayrıca, Trumpın başkanlık yarışından çektirilmesi gerektiğini ifade etti.

ABRAHAM LİNCOLNUN CUMHURİYETçİ PARTİSİ BU MU?

New York Mali İşler Koordinatörü Scott M. Stringer ise Abraham Lincolnun Cumhuriyetçi Partisi bu mu? diyerek, bu tür söylemler yüzünden son dönemde partinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Trumpı protesto eylemine katılan müslüman toplum liderleriyle birlikte, Yahudi ve hristiyan din adamları da hazır bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır