Dönecekleri günün hayalini kuruyorlar

Halep'e bağlı Bab bölgesinden kaçıp muhaliflerin kontrolündeki çevre köylere sığınan Suriyeli aileler, kurdukları çadırlarda Bab'ın tamamen DEAŞ'tan kurtulacağı ve topraklarına dönecekleri günün hayalini kuruyor.

Haberler 20.02.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Halep kentine bal Bab bölgesindeki DEA zulmünden kaçarak, muhaliflerin kontrolündeki çevre köylere snan aileler kurduklar derme çatma çadrlarda Babn tamamen kurtulaca günü bekliyor.

Yanlarna alabildikleri birkaç parça eya ile daha güvenli olduuna inandklar Babn çevre köylerine kaçan çounluunu kadn ve çocuklarn oluturduu pek çok aile çadrlarda zor artlar altnda yaam mücadelesi veriyor.

çadrlarda kalan yaklak bin 500 Suriyeli, kimileri temin ettikleri sobalarla, kimileri de çadrlarn önünde yaktklar atele snmaya çalyor. Bu bölgelerde yaayan Suriyeliler, su ihtiyaçlarn alanlarda kurulan depo veya çemelerden salyor. Baz Suriyelilerin ise çadr yerine binalarn bodrumlarnda toplu ekilde kaldklar görülüyor. çadrlarda yaayan siviller de en büyük isteklerinin bir an önce Babda terk etmek zorunda kaldklar evlerine dönmek ve yarm kalan hayatlarn devam ettirmek olduunu söylüyor.

-Köyde Arap-Kürt ayrm yapmyoruz

AA muhabirine konuan muhaliflerin kontrolündeki Susanbat köyü Muhtar Ahmed Zeki Bozan, bir Kürt köyü olan Susanbata terör örgütü DEA nedeniyle gerek Bab ilçesinden gerekse Kabasin beldesi ve çevresinden kaçan ailelerin geldiini belirtti.

Kesinlikle Arap-Kürt ayrm yapmadklarn ifade eden Bozan, Her Müslümana kapmz açktr. Köyümüze yaklak 4 bin kii geldi. Bab ve çevresinden gelen ailelere kaplarmz açtk. Terör örgütü DEAtan kaçan ailelere bo olan evlerimizi karlksz verdik. imdi de bu ailelere maddi ve manevi her türlü yardmda bulunuyoruz. Yerlerinden edilmi bu ailelerden kira dahi almyoruz. htiyac olanlara da gereken yardm yaptk ve yapmaya da devam edeceiz. dedi.

Bu ailelerin köye geçici süreliine geldiini, Babn terör örgütü DEAtan kurtarlmas halinde yurtlarna, evlerine döneceini kaydeden Bozan, ailelerin Babn örgütten temizlenecei günü sabrszlkla beklediini anlatt. Bozan, öyle konutu:

Bab DEAtan kurtarldktan sonra evleri yklmayan aileler hemen dönecek, evleri yklanlar ise bir süre daha burada kalacak. DEA bir terör örgütüdür. Örgüt, köylerimizi ele geçirdii zaman Türkiyeye kaçtk. Frat Kalkan Harekat kapsamnda terör örgütü DEAtan kurtarldktan hemen sonra köyümüze döndük.

-TSK ile ÖSOnun Bab ele geçirmesi için gece gündüz dua ediyoruz

Terör örgütü DEAn kontrolündeki Baba bal Tadif köyünden kaçarak Susanbat köyüne snan Ali Ebu Muhammed isimli Suriyeli, 3 aile bir evin bodrumunda yaadklarn belirtti.

Sahip olduklar her eyi Tadifte brakarak sadece üzerilerindeki kyafetlerle Sunsabat köyüne geldiklerini dile getiren Muhammed, Burada bir evin bodrum katnda kalyoruz. çoluk çocuk hep beraber yatyoruz. nallah gençler, Bab ve çevresini terör örgütü DEAtan kurtarr biz de bir an önce evlerimize döneriz. dedi.

Tadiften kaçarken geçtikleri yollarda çok sayda kiinin terör örgütü DEAn döedii maynlara basarak yaamn yitirdiini anlatan Muhammed, babas ve kardeinin kaçma frsat bulamad için Tadifte kaldn, kendisinin sadece çocuklarn köyden çkarabildiini anlatt.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde iyi karlandklarn söyleyen Muhammed, Terör örgütü DEA bizi perian etti, perian. Bab ve Tadifin terör örgütü DEAtan kurtarlmas halinde ben burada bir dakika dahi duramam. Evime, aileme mahalleme dönerim. imdi de Babn kurtuluu için dua ediyor ve o günü bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Tadif köyünde terör örgütü DEAn sivillere çok kötü davrandn vurgulayan Muhammed unlar kaydetti:

Terör örgütü DEA burada insanl öldürdü. Bizi perian etti. DEAn kontrolündeki bölgelerinde her ey çok pahal. Örgütün kontrolündeki yerlerde ykm ve ölüm var. Örgüt, Tadif ve çevresinde bize her eyi çok pahalya satyordu. Bir nesli eitimsiz brakp onlar adeta idam ettiler. Terör örgütü DEA okuma yazmaya kar.TSK destekli ÖSO birlikleri inallah en yakn zamanda Bab alarak bizi sevindirir. Biz TSK ile ÖSOnun Bab ele geçirmesi için gece gündüz dua ediyoruz.

- Acil olarak ekmee ve battaniyeye ihtiyacmz var

Terör örgütü DEA ile rejim güçleri arasndaki çatmalar nedeniyle Babn güneyindeki Ebu Taltal köyünden kaçtklarn anlatan Eyus Hazme isimli kadn da buraya ölümü göze alarak geldiklerini anlatt.

Bir zamanlar ihtiyaç sahiplerine yardm ederken u an yardma muhtaç duruma gelmi olmann kendilerine çok ar geldiini dile getiren Hazme unlar söyledi:

çocuklarmz yanmza alarak kaçtk. çocuklarn üzerinde doru dürüst elbiseleri yok. Yiyecek ekmeimiz dahi yok. Burada 32 kii sadece üzerindeki elbiseleriyle evlerini terk ederek buraya geldi. Acil olarak ekmee ve battaniyeye ihtiyacmz var. Bir çadrda 32 kii kalyoruz. Arada yardmseverler ekmek datyor. Bu ekilde yaamaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git