DSÖ, deksametazon koronavirüs faydasını açıkladı

Koronavirüse karşı etkileşiminin pozitif olduğu açıklanan ilk ilaç için DSÖ'den açıklama geldi. deksametazon isimli ilça için Dünya Sağlık Örgütü'nden ilk açıklama geldi.

Haberler 17.06.2020 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüse kar etkileiminin pozitif olduu açklanan ilk ilaç için DSÖden açklama geldi. deksametazon isimli ilça için Dünya Salk Örgütünden ilk açklama geldi.

Oxford Üniversitesi uzmanlarnn corona tedavisinde etkili olduunu savunduu deksametazon ilacyla ilgili Dünya Salk Örgütünden açklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Bu tedavi, oksijen destei ya da solunum cihazna ihtiyaç duyan hastalar arasndaki ölüm orann azaltan ilk uygulama dedi.

Dünyay kasp kavuran corona virüsü salgnn bitirmek için ilaç ve a çalmalarnda adeta amansz bir yar sürerken, ngilterede Oxford Üniversitesinin çalmas herkese yeni bir umut oldu. Deksametazon isimli ilacn tedavide etkili olduu haberleri üzerine Dünya Salk Örgütünden (DSÖ) ilk açklama geldi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ilk klinik deneylerin ucuz ve geni çapl kullanma uygun olan deksametazon ilacyla kritik durumdaki hastalarn hayatnn kurtarlabileceini gösterdiini söyledi.

MÜKEMMEL BR HABER

Ghebreyesus, Bu tedavi, oksijen destei ya da solunum cihazna ihtiyaç duyan hastalar arasndaki ölüm orann azaltan ilk uygulama. Bu mükemmel bir haber. ngiliz hükümetini, Oxford Üniversitesini ve bu hayat kurtaran bulua katk salayan tüm hastaneleri ve hastalar tebrik ediyorum dedi.

KULLANIMINI AçIKLAYACAIZ

Aratrmaclarn kendileriyle paylat sonuçlar nda geni çapl incelemelere baladklarn duyuran Ghebreyesus, Önümüzdeki günlerde ilacn Covid-19a kar nasl ve hangi aamada kullanlacana ilikin klinik deerlendirmelerimizi paylaacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git