Dünya şokta!

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Haberler 22.04.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yedinci patlamann ardndan bakent Colomboda bir oteli hedef alan yeni bir patlamann daha meydana geldii belirtildi. Kilise ve otelleri hedef alan saldrlarda ölü says 215e yükseldi. Terör saldrlarnda iki Türk vatandann hayatn kaybettii, yaamn yitiren Türk vatandalarnn isimlerinin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiit Ali çavu olduu bildirildi. Terör saldrlaryla balantl olarak 7 üpheli gözaltna alnd.

DI HABERLER

Sri Lankada 3 kilise, 3 otel ve 2 farkl bölgede toplam 8 patlama meydana geldi. Patlamalarda u ana kadar 215 kiinin hayatn kaybettii, 450den fazla kiinin de yaraland belirtildi.

22 YABANCI UYRUKLU K HAYATINI KAYBETT

çileri Bakanl, saldr ile alakal 7 kiinin gözaltna alndn duyururken; Dileri Bakanl ise patlamalarda 22 yabanc uyruklu kiinin hayatn kaybettii, 5inin kimliinin tespit edildiini belirtildi.

ÜNVERSTELER KAPALI KALACAK

kinci bir talimata kadar ülkedeki tüm devlet üniversitelerinin kapal kalaca belirtildi. Demiryollar letmesi de tüm seferlerin durdurulduunu duyurdu.

2 MÜHENDSMZ HAYATINI KAYBETT

Türkiyenin Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar, Kolombodaki bir otelde meydana gelen patlamada 2 Türk mühendisinin hayatn kaybettiini söyledi. Büyükelçi Özçuhadar, patlamalarda yaral bir Türk vatandann olup olmad noktasnda kendilerine bilgi ulamadn belirtti, hayatn kaybeden Türklerin ailelerine bilgi verileceini söyledi. Yaamn yitirenlerin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiit Ali çavu olduu bildirildi.

LK ALTI PATLAMADA KLSELER VE OTELLER HEDEF ALINDI

Yerel medya patlamalarn Katuwapitiya (Katanada) ve Batticaloadaki 3 kilise ile Kolombodaki 3 otelde meydana geldiini duyurdu. lk patlamalar kiliselerde oldu ardndan otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardndan Kolombodaki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde pe pee patlamalar meydana geldi.

Sri Lankann NewsFirst haber platformu, Kolombo Ulusal Hastanesinde 73 ölü, 260 yaraln Kalubowila Hastanesinde: 2 ölü, 6 yaraln Negombo Hastanesinde: 104 ölü, 100 yaraln Ragama Hastanesinde 7 ölü 32 yaraln Batticaloada ise 28 ölü 51 yaraln Dematagodada da 3 ölünün bulunduunu duyurdu.

YEDNC PATLAMA DEHWALADA

Yedinci patlama Kolombo ehrinin en büyük banliyösü Dehiwala-Laviniada patlamann gerçekleti. Yerel basn patlamada 2 kiinin hayatn kaybettiini; yarallarn da hastaneye kaldrldn duyurdu.

SEKZNC PATLAMA DEMATAGODADA

Sekizinci patlama Kolombonun Dematagoda banliyösünde yer alan Mahavila Udyana yolunda gerçekleti. Polis ekiplerinin saldrlarla alakal olduu düünülen bir üphelinin evine yönelik operasyon düzenledikleri srada patlamann olduu: patlamada 3 polisin öldüü belirtildi.

SALDIRILARI ÜSTLENEN OLMADI

Saldrlarn sorumluluunu henüz üstlenen olmazken hastane kaynaklar ölü saysnn artabileceinden endieleniyor.

SOKAA çIKMA YASAI

Patlamalar sonras sosyal medyaya eriim engelledi; bir sonraki talimata kadar sokaa çkma yasa ilan edildi. Sri Lanka Babakan, güvenlik kurulunu acil toplanmaya çard. Emniyet birimleri patlamalarn ardndan bu bölgeleri kordon altna ald. Meclis sözcüsü Karu Jayarusiya 23 Nisanda Parlamentonun olaanüstü toplanacan duyurdu.

SALDIRILARIN MERKEZ

Sri Lanka Maliye Bakan Mangala Samaraweera, Twitter hesabndan açklama yapt ve Paskalya Pazarnda kiliseleri ve otelleri hedef alan ve çok sayda masum insann ölümüne yol açan bombal saldrlar katliam, panik ve kargaa yaratmak için çok iyi ekilde koordine edilmi gibi görünüyor. Demokrasiye, özgürlüe ve ekonomik refaha deer veren herkes bu irenç giriimi bozguna uratmak için bir arada olmal notunu yazd.

ÜSTLENEN YOK

Paskalya saldrlarn henüz üstlenen olmad. Sri Lankada ayrlkç Tamil gerillalar ile on yllar süren iç sava 2009da son bulmutu. Ülke yaklak 10 yldr bu çapta saldrlara sahne olmuyordu. Ancak ülkede Hristiyanlara yönelik iddet eylemleri son dönemde yaygnlamt. Sri Lankann 22 milyonluk nüfusunun yüzde 70ini Budistler, yüzde 12.6sn Hindular, yüzde 9.7sini Muslümanlar ve yüzde 7.6sn Hristiyanlar oluturuyor. Yaral saysnn fazla olmas nedeniyle kan ba çars yapld.

TÜRKYEDEN LK AçIKLAMA

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu saldrlara ilikin Twitter hesabndan bir mesaj paylat. çavuolu, mesajnda u ifadelere yer verdi:

Kilise ve otellerdeki masum insanlar hedef alan terör saldrlarn lanetliyorum. Motivasyonu ne olursa olsun Christchurchteki hain saldryla Sri Lankadaki ayn: korkak, barbar ve acmasz. Terörün dini, milleti, corafyas yok. Sri Lanka halkna basal diliyorum.

Ana Sayfaya Git