Dünya liderleri Normandiya'da

II. Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren çıkarmanın 75. yıldönümünde, ABD, İngiltere ve Fransa liderleri Atlas Okyanusu kıyısında buluştu.

Haberler 07.06.2019 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

II. Dünya Savann kaderini deitiren çkarmann 75. yldönümünde, ABD, ngiltere ve Fransa liderleri Atlas Okyanusu kysnda bulutu.

Fransada, Avrupann Nazi igalinden kurtarlmasnda önemli yeri olan ve 2. Dünya Savann seyrini deitiren Normandiya çkarmasnn 75. yl dönümü dolaysyla tören yapld.

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun ev sahipliinde ülkenin Ver-Sur-Mer semtinde düzenlenen törene ngiltere Babakan Theresa May katld.

Burada ksa bir konuma yapan Macron, Fransa için savaan 25 bin askerin ansna buraya ngiliz antnn ina edileceini belirterek, bu karar May ile geçen yl aldklarn söyledi.

May de bu ant için Macrona teekkür etti.

Macron ve May, konumalarnn ardndan ina edilecek antn ilk tan koydu.

Cumhurbakan Macron, daha sonra Colleville-Sur-Mer semtindeki Amerikan mezarlnda ABD Bakan Donald Trumpun katlaca ayr bir tören düzenleyecek.

2. Dünya Savann seyrini deitiren Normandiya çkarmas, 6 Haziran 1944te ABD, ngiltere ve Kanadann oluturduu 160 bin kiilik müttefik kuvvetleri tarafndan Alman igali altndaki Fransann kuzey sahiline yaplmt.

Ana Sayfaya Git