Dünya ne diyor?

Referandum sonuçlarına ilişkin Rusya'dan da açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak, "Bu, Türkiye'nin iç meselesi" yorumunda bulundu. Peskov, Türk halkının referandumda aldığı karara herkesin saygılı olması gerektiğini söyledi.

Haberler 18.04.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandum sonuçlarnn ardndan bir açklama da Fransadan geldi. Fransa Cumhurbakan Francois Hollanden ofisinden yaplan açklamada, Politik kurumlarn nasl organize edeceklerine sadece Türkler karar verebilir ancak referandumdan çkan sonuçlar Türk toplumunun planlanan reformlar karsnda nasl bölündüünü gösteriyor. ifadeleri kullanld.

Açklamada tüm politik taraflar diyalog yoluyla çözüm aramaya davet edildi.

YUNANSTAN: SAYGI DUYUYORUZ

Yunanistan hükümeti, Türkiyedeki anayasa deiikliine ilikin halk oylamasnda Türk halknn kararna sayg duyduunu açklad.

Yunanistan devlet ajans ANA-MPAnn haberinde, Yunan hükümetinin halk oylamasna ilikin açklamasna yer verildi.

Türkiyedeki gelimelerin ve referandum sonucunun dikkatle izlendii belirtilen açklamada, Türk halknn, geleceiyle ilgili kararna sayg gösteriyoruz. ifadeleri kullanld.

Açklamada ayrca, Biz, komu ülkede istikrar ve demokrasiyi destekliyoruz. Karlkl sayg temelinde diyalog ve i birliine katkda bulunacak bir Türkiye arzuluyoruz. deerlendirmesine yer verildi.

ALMANYA KLTLEND

Almanya Dileri Bakan Sigmar Gabriel, referandum oylamasnn sonuçlarna ilikin yapt açklamada, Beklenen sonuç zaten buydu. Sakin kalmanz akl banda bir yolda ilerlemenizi öneriyoruz. Bu seçim kampanyasnn sonunda bittiini görmek güzel dedi.

AVUSTURYA KUDURUYOR

Avusturya Dileri Bakan Sebastian Kurz ve Avusturya medyas Türkiyede yaplan cumhurbakanl hükumet sistemi halk oylamasna büyük ilgi gösterdi.

Evet sonucunu hazmedemeyen Kurz,Referandum sonucu itibariyle bölünmü bir ülke olarak üretti saçmalnda bulundu.

Ana Sayfaya Git