Dünya sarsıldı!

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafazları'nı terör örgütü ilan etmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Haberler 10.04.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan resmi haber ajans SPAda yer alan habere göre, ABD Bakan Donald Trumpn ran Devrim Muhafazlarn terör örgütü ilan etmesinden memnuniyet duyulduu açkland.

SPAya konuan bir dileri yetkilisine göre, ABD bu karar ile Suudi Arabistann sürekli tekrarlad uluslararas toplum ran tarafndan desteklenen terörizmle yüzlemeli talebini desteklemi oldu.

NÜKLEER TALMAT VERD

Öte yandan ABDnin kararna tepki gösteren ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, Milli Nükleer Teknoloji Günü nedeniyle bakent Tahranda düzenlenen fuarda, Atom Enerjisi Kurumu Bakan Ali Ekber Salihi ile 114 nükleer sanayi ürününü tantt. Buradan rann güneyindeki Buehr eyaletine bal Natanzdaki nükleer tesise video konferans yöntemiyle balanan Ruhani, 20 adet gelitirilmi nükleer IR6 santrifüjün kuruluma geçirilmesi talimatn verdi.

RANLI VEKLLER MECLSE DEVRM MUHAFIZLARI ÜNFORMALARIYLA GTT

Bu arada ran Parlamentosu bugün ABDnin kararn protesto için açk oturum düzenledi. Birçok milletvekili, muhafzlarn üniformasn giyerek oturuma katld.

APTALLAR çÖKÜE DORU HAREKET EDYOR

ran dini lideri Ayetullah Hamaney ise ABD, DMO üzerinden ran devrimine kar plan yapyor ve engelleyici admlar atmaya çalyor, ancak amacna ulaamyor. Trump gibi ran dümanlar ve ABD egemen sisteminin içindeki aptallar çöküe doru hareket ediyorlar görülerini paylat.

ran devriminin daha da ilerleyeceini savunan Hamaney, ran dümanlarnn düüncesinin aksine ran, gücünü atom bombasndan almyor. çünkü biz daha balangçta nükleer silahlarn dinimize aykr olduunu vurguladk ve buna ihtiyacmz yok. rann slam dünyasnn gözündeki gücü, direni, fedakarlk ve basiret sayesindedir deerlendirmesinde bulundu.

ABDNN KARARINA RANDAN MSLLEME GELMT

Trump dün, ran ordusuna bal ran Devrim Muhafazlarn terör örgütü ilan etmiti. Bu kararla ABD ilk defa baka bir ülkenin ordusunu terör listesine alm oldu.

ran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de Devrim Muhafzlar Ordusunun yabanc terör örgütleri listesine dahil edilmesine karlk, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git