Durulmuyor! Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Siyahi George Floyd ABD Minneapolis'te gözaltına alındıktan sonra polis tarafından öldürülmüştü. Polisin gözaltına alınması akabinde ABD karıştı. ABD Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 30.05.2020 - 02:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyahi George Floyd ABD Minneapoliste gözaltna alndktan sonra polis tarafndan öldürülmütü. Polisin gözaltna alnmas akabinde ABD kart. ABD Minneapoliste sokaa çkma yasa ilan edildi.

Hafta banda Minneapoliste siyahi ABD vatanda George Floydun gözaltna alnrken soluksuz braklarak öldürülmesi sonras çkan olaylar yatmyor.

Floydun boazna diziyle bastran polis memuru Derek Chauvin bugün tutukland. Polis memurunun üçüncü derece cinayetle suçland bildirildi.

Derek Chauvin, Floydun öldüü olayn ardndan görevden alnan dört polisten biriydi.

ABD Bakan Yardmcs Mike Pence, Minnesotada siyahi Amerikal George Floydun polis iddetiyle öldürülmesine ilikin, Amerikada rkçla ve rkçla dayanan iddete müsamahamz yok. açklamasnda bulundu.

Pence, Twitter hesabndan yapt açklamada, Floydun ve Georgiada yolda yürüdüü esnada öldürülen siyahi Ahmaud Arberynin ailelerine basal diledi.

ABD Bakan Donald Trumpn söyledii gibi adaletin yerini bulacan vurgulayan Pence, Amerikada rkçla ve rkçla dayanan iddete müsamahamz yok. deerlendirmesinde bulundu.

Pence, Floydun öldürülmesinin ardndan balayan protestolarn iddet eylemlerine dönümesine ilikin ise, Bu ülkede hukukun ve düzenin üstünlüüne inanyoruz. nsanlara ve mallarna yönelik her türlü saldry knyoruz. Amerikallarn barçl gösteri düzenleme ve seslerini duyurma hakkn her zaman destekleyeceiz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git