El Bab şehidi Bozarslan, Bitlis'te gözyaşlarıyla toprağa verildi

SURİYE'nin El Bab bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda ağır yaralanan, kaldırıldığı Ankara GATA'da kurtarılamayarak şehit olan sözleşmeli er Muhammet Bozarslan'un cenazesi, memleketi Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberler 29.12.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin Frat Kalkan Harekat sürerken, 21 Aralk günü El Bab bölgesinde DEAl teröristlerin saldrsnda yaralanan askerlerden 23 yandaki sözlemeli piyade komando er Muhammed Bozarslan, dün tedavi gördüü Ankara GATAda yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayp ehit oldu. ehit Bozarsalann cenazesi, bugün Ankaradan uçakla Vana, buradan da helikopterle Bitlisin Adilcevaz lçesine getirildi. ehit Bozarslann Türk bayrana sarl tabutu, Belediye Meydanndaki tören alanna getirildi.

GÖZYALARIYLA TOPRAA VERLD

Cenazeye katlan yaklak 10 bin kii, ellerindeki Türk bayraklaryla tekbirler getirerek, ehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene ve Kahrolsun PKK sloganlar att. Tabuta sarlarak gözyalarn tutamayan ehidin babas Maallah ve annesi Nejla Bozarslan ise askerler teselli etmeye çalt.

Daha sonra l Müftü Vekili Ramazan çiftçi, ölen namaznn ardndan Bozarslann cenaze namazn kldrarak, dua ettirdi. Burada konuan Bitlis Valisi Ahmet çnar, slam dünyasnn yürei ve kalesi alan Türkiyenin, bütün dünyann zalim ve egemen aleminin saldrs altnda olduunu belirterek öyle konutu:

Muhammed Bozarslanlar gibi nice milyonlarca aslanlar görev, vatan, millet, namus ve haysiyetimizi korumak için dimdik ayaktalar, görev bekliyorlar. Hiçbir endiemiz yok. Cenab- Allah ailesine sabrlar versin. Allah kahraman ordumuzu, polisimiz, korucularmz ve bu yolda mücadele eden herkesi korusun.

Ardndan Bozarslan cenazesi, cenaze aracyla helallik alnmak üzere önce Hdrah Mahallesindeki baba evine götürüldü. Bozarsalann cenazesi daha sonra omuzlara alnarak Burhaniye Mezarlna götürüp burada gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git